Milena je ostala bez majke kada je imala samo četiri godine. Njena starija sestra, iako brižna, nije mogla da preuzme brigu o njoj. Tako njen dom postaje SOS Dečije selo Kraljevo.

Već u prvim danima boravka u Selu primećeno je da Milena zaostaje za svojim vršnjacima. Uz ljubav i pažnju SOS mame, podršku braće i sestara, kao i kontinuirani rad sa stručnim saradnicima, Milena je napredovala. Posle svega par meseci krenula je u vrtić, školu crtanja i na folklor. Iako stidljiva brzo je sklapala prijateljstva rado upoznajući nove drugare i drugarice.

Široki osmeh je njen zaštitni znak, a njena ljubav prema životinjama je nešto po čemu je svi prepoznaju. Kada poraste želi da bude veterinar kako bi mogla da leči sve životinje na svetu.

 

Zahvaljujući vašoj podršci i kontinuiranim donacijama, deca i mladi u riziku i bez roditeljskog staranja, uključeni u sve naše programe, dobijaju šansu za srećniji život, baš poput Milene.

 

Odrastaju uz tople reči, ljubav i razumevanje. Sa braćom i sestrama dele sreću i tugu, igračke i slatkiše, priče iz školskih klupa. Zajedno rade domaće zadatke, uče strane jezike, sviraju melodije omiljenih bendova i čuvaju tajne o prvim simpatijama. Dobijaju priliku da studiraju, zaposle se i rade posao koji vole i od koga mogu samostalno da žive.

Porodice sa kojima radimo osnažujuju svoje roditeljske kapacitete, ostaju zajedno i pružaju svojoj deci pravilan rast i razvoj.

 

Kako bi deca i mladi bez roditeljskog staranja u našoj brizi rasli u okruženju punom ljubavi, osećajući se sigurno i poštovano

Dragi naši donatori bez vašeg zlatnog srca sve ovo ne bi bilo moguće!

 

SOS Dečija sela Srbija nastala su 2004. godine sa misijom da stvore porodice za decu i mlade u nevolji, omoguće im da izgrade svoju budućnost i doprinesu razvoju zajednica u kojima žive. Stvaramo DOM PUN LJUBAVI ZA SVAKO DETE, negujući individualni i kontinuirani pristup prilagođen njihovim potrebama.

Deca i mladi u riziku i bez roditeljskog staranja su u centru svega što radimo. Podršku im pružamo kroz programe:

– SOS Dečije selo Kraljevo,  jedinstven koncept brige koji podrazumeva da u porodičnim kućama naši hranitelji žive sa decom i mladima do potpunog osamostaljivanja i to 24 časa dnevno svih 365 dana u godini. Specifičnost ovog programa je u tome što obezbeđuje da biološka braća i sestre ostanu zajedno u istoj porodici.

– Centre za podršku porodici, u Nišu i Beogradu, koji rade sa porodicama u riziku kako ne bi došlo do izdvajanja dece. Kroz edukativnu, savetodavnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku, doprinosi se razvijanju roditeljskih veština, ekonomskom osnaživanju i integraciji u društvenu zajednicu.

– Centar “Jaki Mladi” pruža podršku mladima uzrasta od 16 do 30 godina, odraslim u domovima ili hraniteljskim porodicama, koji imaju status dece bez roditeljskog staranja. U okviru Centra mladima se pruža psiho-socijalno savetovanje i pomoć pri zapošljavanju, čime se podiže njihovo samopouzdanje i zapošljivost.

Do sada smo, kroz naše programe pomogli:

Preko 160 dece i mladih u SOS Dečijem selu Kraljevo i Zajednici mladih

750 porodica i 1596 dece kroz Programe jačanja porodica

Preko 500 mladih kroz Centar “Jaki mladi” i YEEP projekat