Zajednica mladih SOS Dečijeg sela Kraljevo do kraja godine u svom novom domu

zajednica_mladih1-25

,,Danas smo presrećni i jako uzbudjeni što naša kuća dobija krov, što ćemo se uskoro u nju useliti. To nam mnogo znači i daće nam podstrek za bolje rezultate i udobniji život. Hvala od srca gospodinu Kostiću i svim dobrim ljudima koji nam pomažu’’-  rekla je  Jelica, maturant Gimnazije, podržana gromkim aplauzom odobravanja  svih 13 mladića a i devojaka koji trenutno žive u SOS Zajednici mladih.  Ovaj aplauz bio je upućen pre svih, Miodragu Kostiću, Predsedniku MK Group koja je donirala sredstva  za izgradnju kuće.

zajednica_mladih2-26

„Sva deca imaju jednako pravo na osnovne potrebe, a mi u MK Grupi nastojimo da im omogućimo da to pravo i ostvare. Nastojimo da boravak u ovoj kući pruži što bezbrižnije korake u budućnosti i da ostvaruju svoje ciljeve“ – rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

zajednica_mladih3-26

Podršku ovom projektu pružio je i grad Kraljevo, a pomoćnik gradonacelnika Radomir Jovanović, je mladima obećao da će se podrška nastaviti i dalje preko Direkcije za planiranje i izgradnju Kraljeva.

zajednica_mladih4-26

Pored MK Group, pomoć projektu nesebično su pružili i Fondacija „Herman Gmajner“ iz Nemačke, „Geoinženjering“ iz Niša, „Metalfer Steel Mill“ iz Sremske Mitrovice, SSP „Šamarica“ iz Pančeva, „Toza Marković“ iz Kikinde, „Beogradelektro“ iz Beograda…

zajednica_mladih5-26

Svako u okviru svojih mogućnosti, proizvodima ili uslugama, ove kompanije su uzele učešće u izgradnji kuće sa željom da se naši mladi što pre usele u svoj novi dom.

zajednica_mladih6-26

Naš cilj je da mladima obezbedimo odrastanje u porodičnom okruženju, obrazovanje i uspešnu budućnost.. Zajednica mladih je prvi korak ka osamostaljivanju. Trudimo se da mladima obezbedimo adekvatno obrazovanje, zaposlimo ih i obezbedimo im adekvatno stanovanje. Naša briga o mladima ne završava se sa punoletstvom, mi ih pratimo na njihovom životnom putu dokle god je to potrebno.