Wilo Fondacija ulaže u razvoj i zapošljavanje mladih iz ugroženih grupa u Srbiji

Wilo Fondacija (www.wilo-foundation.de), koja ima za cilj pružanje finansijske podrške u oblastima nauke, obrazovanja, kulture i sporta, i podržava razvoj preduzetništva, osnaživanje i obrazovanje mladih, odlučila da podrži rad Centra „Jaki mladi“ u okviru SOS Dečijih sela Srbija, u 2017. i 2018. godini. Donacija Wilo Fondacije omogućiće dodatno opremanje Centra, kao i ulaganje u dodatne edukacije i prekvalifikaciju mladih ljudi koji dobijaju podršku za zapošljavanje i ekonomsko osnaživanje kroz rad ovog karijernog Centra.

Wilo Fondaciju je 14. januara 2011. godine. osnovao preduzetnik i filantrop dr. ing. Jochen Oplander. Osnovanjem fondacije, većinski paket akcija kompanije Wilo SE Dortmund prešao je u vlasništvo Wilo Fondacije. Na taj način, kao većinski akcionar (90% akcija u vlasništvu), fondacija osigurava kontinuitet rada i sigurnost zaposlenih u kompaniji Wilo SE – međunarodnog proizvođača pumpi i pumpnih sistema sa preko 60 proizvodnih i prodajnih kompanija i oko 7.000 zaposlenih širom sveta. Pored toga, Fondacija ulaže u projekte od javnog značaja i podrške razvoju umetnosti, nauke i istraživanja, obrazovanja i sporta.

wilo fondacija

Predstavnici Wilo Fondacije posetili su Fondaciju SOS Dečija sela Srbija i Centar “Jaki mladi”, otvoren u okviru Programa “Jaki mladi – podrška zapošljavanju“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode od 2016. godine, sa ciljem povećanja zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Wilo Fondacija je u Programu “Jaki mladi – podrška zapošljavanju“ prepoznala inicijativu za edukacijom i usmeravanjem mladih ka pravim ciljevima, i odlučili su se da doniraju sredstva kojima će u naredne dve godine podržati rad Centra „Jaki mladi“.

Wilo Foundation logo

Prilikom posete, predstavnici Wilo Fondacije imali su priliku da učestvuju na radionici „Nenasilno rešavanje konflikata“, koja je za mlade organizovana u Centru i da se upoznaju sa ostalim uslugama koje Centar „Jaki mladi“ nudi mladima bez roditeljskog staranja, kao i sa ostalim segmentima rada SOS Dečijih sela Srbija.