Vršnjačko istraživanje o napuštanju alternativnog staranja

Fondacija SOS Dečija sela Srbija u okviru implementacije strategije zagovaranja sprovodi vršnjačko istraživanje o položaju mladih koji napuštaju alternativno staranje.

U subotu 28.09. u prostorijama Centra „Jaki mladi“, naši vršnjački istraživači su obavili poslednje intervjue u cilju prikupljanja podataka o potrebama, izazovima kao i snagama mladih koji napuštaju alternativno staranje. Tim povodom organizovana je razmena vršnjačkih istraživača na kojoj su podelili svoje utiske i ukazali na izazove sa kojima su se suočavali tokom sprovođenja intervjua. Mladi istraživači su zaključili da je od presudnog značaja za kvalitet prikupljenih podataka bio upravo vršnjački pristup i činjenica da ispitanici i istraživači dele sličnu životnu priču i da se međusobno razumeju.


Koordinatorka istraživanja, Marija Nijemčević Popovski dodelila je sertifikate svim mladim istraživačima i ukazala na buduće zajedničke korake u cilju unapređenja položaja mladih koji su u procesu napuštanja alternatvinog staranja.