Visoki predstavnik Fondacije “Herman Gmajner” posetio aktivnosti SOS Dečijih sela Srbija u Prešvu

Wolfgang Johnes, Fundraising director u Fondaciji “Herman Gmajner, Eszter Agota i Radosavljevic Svetlana, Regionalne savetnice za programe hitne pomoći u Međunarodnoj organizaciji SOS Dečija sela, Каterina Ilievska, Regional Correspondent i Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija posetili su juče Prihvatni centar Preševo i obišli aktivnosti koje SOS Dečija sela Srbija u njemu sprovode.

U Prihvatnom centru Preševo, SOS Dečija sela Srbija izbeglicama pružaju pomoć kroz Porodični kutak, Kutak za mlade i IT Kutak. Članovi delegacije su, prilikom posete, imali priliku da se bliže upoznaju sa aktivnostima koje SOS Dečija sela Srbija sprovode u Prihvatnom centru Preševo, kao i da kroz razgovor sa članovima našeg tima i korisnicima naših usluga saznaju više o našem radu.

SOS Dečija sela Srbija, kroz Program hitne pomoći izbeglicama “Solidarnost” pružaju pomoć i podršku izbeglicama u Srbiji od avgusta 2015. godine. Trenutno smo prisutni u 12 od 18 Prihvatnih centara u Srbiji.