Više od obične priče

Jure Bojnec, iz Slovenije ovih dana putuje kajakom duž Jadranske obale, sa humanim ciljem – da prikupi pomoć za organizacije iz 8 balkanskih zemalja, čiji je rad posvećen deci. Jedna od njih je i SOS Dečija sela Srbija,  zbog čega sa vama delimo njegovu priču.

Priče mogu biti moćne i inspirišuće. Jedna od mojih ličnih priča je nedavno započela, ali neće imati uspešan završetak bez vas i zbog toga bih voleo da računam na vašu podršku. Na taj način ova priča može postati i vaša priča.

Već mnogo godina želim da kajakom putujem preko Jadranskog mora i u isto vreme povežem zemlje koje spaja najplavlje more na svetu. Ovo će biti moja avantura i vreme za relaksaciju, daleko od svakodnevnog stresnog života.

Moje putovanje počelo je 21. avgusta, rano ujutru, u prelepom albanskom gradu Valona. Krenuo sam severno, sa namerom da preplovim ušće reke Vijosa i u međuvremenu otkrijem tajne albanske obale.

Ukoliko vreme bude na mojoj strani doploviću do crnogorske obale i videti lepotu Ulcinja, Svetog Stefana, Miločera i Budve, u roku od nekoliko dana. Nakon toga, planiram da veslam do Hrvatske.

Moj osnovni cilj je da završim svoje putovanje u Sloveniji, ali, naravno dolazak na finalnu destinaciju zavisi prvenstveno od ljubaznosti Eolosa i Posejdona. Ako ova dva grčka božanstva dopuste, doći ću u Sloveniju 15. septembra. Međutim, ako ne pokažu svoju ljubaznost, završiću svoje putovanje u gradiću Kranj, na ostrvu Pašman u Dalmaciji.

Uz pomoć ove moje, ili bolje reći naše priče, želeo bih da dam svoj doprinos za nešto dobro u ovom nemirnom svetu. Postoji i humanitarni cilj projekta “Jadransko putovanje kajakom”. Pošto radim u internacionalnoj kompaniji “Zott”, znam da su u jadranskom regionu naši najverniji konzumenti uglavnom deca. Zbog toga i ja želim nešto da poklonim deci. S tim ciljem sklopio sam partnerstvo sa 6 SOS Dečijih sela u regionu (iz Hrvatske, Srbije, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i sa Kosova), kao i sa programom “Botrstvo” u Sloveniji i domom za decu “Mladost” u Crnoj Gori. Sve ove organizacije spaja zajednička ideja i pružanje pomoći ugroženoj i deci, koja su u riziku zbog različitih socijalnih, ekonomskih, zdravstvenih i porodičnih problema.

Zbog toga koristim ovu priliku da zamolim sve vas da podržite ovaj projekat, tako što ćete donacijom pomoći humanitarnu organizaciju u svojoj zemlji.

Bila bi mi čast ukoliko biste pronašli vremena da me pratite putem Fejsbuka, ili možda negde tokom mog putovanja. Moja želja je da podelim svoja iskustva i avanture sa vama. Ovi susreti imaće za mene podjednaku vrednost, kao i putovanje samo po sebi.

Zahvaljujem se unapred za sve donacije za decu kojima je pomoć najpotrebnija. Siguran sam da će svaka doprineti njihovoj boljoj budućnosti.

Vidimo se uskoro – tokom putovanja i na cilju!

 

Ukoliko želite da se uključite u ovu humanitarnu akciju i podržite naš rad, možete nam pomoći online ili donacijom na račun:
Fondacija SOS Dečija sela Srbija
Triše Kaclerovića 27
11000 Beograd
Srbija
Email:fondacija@sos-decijasela.rs
Tel: +381 11 3989 776

TRR: 160-373368-31
Banca Intesa