“Veliko srce” u SOS Dečijem selu Kraljevo

veliko_srce-07

U okviru projekta „Veliko srce“,  predstavnici Eurobanke, Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i izdavačke kuće Laguna posetili su obnovljeno dvorište SOS dečijeg sela i ovom prilikom donirali i 250 knjiga za najmlađe.
„Danas smo imali priliku da zaista mnogo naučimo. Mališani iz SOS dečijeg sela u Kraljevu podsetili su nas koliko je lako biti nasmejan i da nikada ne smemo zaboraviti važnost igre i učenja. Zajedno smo postavili nove sprave za igranje i sredili dvorište Sela kako bi naši mali prijatelji rasli u lepom i bezbednom okruženju. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da provedemo dan sa njima i poklonimo 250 knjiga koje će, nadam se, još dugo zadržati taj osmeh na licu“ – naglasila je Nataša Krstić, direktorka korporativnih komunikacija u Eurobank.

veliko_srce3-07

Hor „Zvezdice“ je osvojio velika srca Ane i Vlade Divca na svoj način:
„Ma kakva Kinder jaja, grisini i Koka kole,
Uz čika Jovu Zmaja rastemo ko topole.
Pa djiha-djiha-djihamo sve do kumove slame,
Pa Vladu Divca čikamo da nam dotakne rame,
Da nam dotakne rame!“ 

veliko_srce2-07

U ime SOS Dečijeg sela zahvalnice  Ani i Vlade Divcu i gospodinu Nikosu Kulomburosu, predstavniku Eurobank, uručila je direktorka gospodja Vesna Mraković-Jokanović.,, Zahvaljujući donaciji vrednoj 12,5 hiljada evra, postavili smo 520 metara nove ograde, teretanu na otvorenom, nove klupe, letnjikovac, betonski sto za stoni tenis i stoni fudbal, zaštitili smo sva stepeništa u Selu, koje je sada mnogo bezbednije i lepše za život, igru i zdrav razvoj dece. Posebno dragocen dar su nam knjige koje će koristiti generacije dece”, kazala je direktora Sela.

Posle posete SOS porodicama gosti su, na obostrano zadovoljstvo, proveli vreme u druženju sa decom, obećavši da je ovo samo početak jednog lepog prijateljstva.