U susret Medjunarodnom danu mladih

Centar “Jaki mladi”  biće predstavljen na Sajmu udruženja za mlade, koji se povodom Međunarodnog dana mladih, održava u Inkubatoru “Gnezdo”, u subotu, 12.08. od 17 do 19 časova.

Pored ovog, centralnog događaja, Kancelarija za mlade grada Beograda, u saradnji sa shopping centrom “Stadion” će nedelju od 07. do 12. avgusta obeležiti nizom manifestacija koje su posvećene mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana mladih je Youth Building Peace – Mladi grade mir.

Opšti cilj ove manifestacije je skretanje pažnje na doprinos mladih ljudi u prevenciji sukoba, inkluziji, socijalnoj pravdi i izgradnji mira i sigurnosti. Kroz celodnevni program kulturnog, edukativnog i društvenog karaktera stvara se osnov za bolju komunikaciju i definisanje problema mladih, koji doprinosi stvaranju svesti o značaju mladih kao ključnim akterima u prevenciji sukoba i održavanju mira.
Slika za nedelju mladih
Tokom cele nedelje, od 7. do 12. avgusta 2017. godine, u saradnji sa Centrom za zaštitu i pomoć tražiocima azila, u prostoru Stadion Shopping Centra biće postavljena tematska izložba fotografija „Tražioci azila – čekajući život“.

U toku nedelje obeležavanja Dana mladih na stadionu FK Voždovac, 10. avgusta 2017. godine, sa početkom u 19 časova, održaće se revijalna fudbalska utakmica između tima Kancelarije za mlade za koji će igrati zvaničnici Grada Beograda i tima izbeglica iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

Tokom cele nedelje, od 7. do 12. avgusta 2017. godine, u prostorijama Inkubatora “Gnezdo“ održaće se niz radionica za mlade – Premosti prepreke, Odliv mozgova mladih: problemi i rešenja, Mladi za kulturu i Dijalog kafe.

12. avgusta 2017. godine u prostorijama Stadion shopping centra od 17 do 20 časova biće održana Street art radionica.

Na završnoj ceremoniji, 12. avgusta od od 19 časova, u Inkubatoru “Gnezdo” uz prisustvo zvaničnika Grada Beograda i Vlade Republike Srbije i prigodan program stipendista Fondacije za mlade talente, predstavićemo sve aktivnosti održane tokom nedelje. Sve posetioce će tokom dana zabavljati DJ “Naxi” radija, a nakon toga sledi nastup benda “Burnout”.