Turnir prijateljstva

U utorak, 20. juna, na teniskim terenima Sportskog centra „Jezero“, UNDP je u saradnji sa gradom Kikindom, a uz pomoć Komeserijata za izbeglice i migracije Srbije i  SOS dečijih sela Srbija, uspešno organizovao druženje dece iz Prihvatnog centra u Kikindi i mališana iz lokalne zajednice. Druženje je organizovano sa ciljem upoznavanja i zbližavanja lokalne zajednice sa decom i porodicama koji trenutno prebivaju u Prihvatnom centru u Kikindi.

Na samom početku akcije, sva deca su dobila majice i kačkete, a onda su uz pomoć teniskog trenera učila osnovne poteze u tenisu, nakon čega su se oprobala u igri. Za to vreme, njihovi roditelji su, uz pomoć predstavnika Komeserijata za izbeglice i migracije, pomagali u čišćenju tribina.

IMG_3487_6

Nakon tenisa, došlo je vreme za zajedničko osveženje, posle koga su dečaci organizovalu fudbalsku utakmicu na terenima u sklopu sportskog kluba „Jezero“, dok su se devojčice družile na tribinama ili igrale košarku.

Neka deca su na kraju druženja dobila i setove za badminton i teniske loptice, a SOS Dečija sela dobila su šest reketa i nekoliko loptica, koji će dobro doći za razonodu u predstojećim danima.

Svi mališani su uživali u druženju i zajednički provedenom vremenu i izrazili nadu da se slične akcije ponavljaju i u budućnosti.