Tri godine rada Centra za podršku porodici Obrenovac

SOS Dečija sela Srbija obeležavaju 12 godina rada u Srbiji i 3 godine rada Centra za podršku porodici Obrenovac. Tim povodom, u utorak, 14.11, sa početkom u 11 časova biće organizovana proslava jubileja u Sportsko- kulturnom centru Obrenovac. U okviru događaja će biti predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada Centra i prikazana izložba radova koje su na radionicama održanim tokom prethodne tri godine izradili korisnici centra.

U uvodnom delu događaja, govoriće predstavnici Opštine Obrenovac, Centra za socijalni rad u Obrenovcu, Srednje tehničke škole i SOS Dečijih sela Srbija.

Program jačanja porodica u Obrenovcu pokrenut je 2014.godine kroz projekat urgentne pomoći poplavljenim područjima, kao Centar za podršku porodici, čiji su ciljevi bili pružanje pomoći porodicama da samostalno funkcionišu i nastave sa dnevnim životnim aktivnostima u hitnoj situaciji, kao i podrška kreiranju zdravog, brižnog i stabilnog okruženja za odrastanje dece. Centar za podršku porodici Obrenovac nastavio je svoj rad i nakon poplava, tako da danas program jačanja porodica u Obrenovcu funkcioniše kroz direktan rad stručnog tima sa porodicama, sa ciljem unapređenja kvaliteta života deteta u porodici, poštovanja prava deteta i podrške roditeljima u brizi o deci. Aktivnosti centra podrazumevaju psihološku, psiho-socijalnu, edukativnu i savetodavnu podršku. Članovi stručnog tima rade i na terenu, posećujući porodice u njihovim domovima.