Teniski reprezentativci posetili SOS Dečije selo u Kraljevu

Teniski reprezentativci Srbije, predvođeni selektorom Viktorom Troickim, posetili su juče, 31. januara, SOS Dečije selo u Kraljevu. Upoznali su se sa dve decenije dugim radom naše organizacije, kao i sa SOS Dečijim selom u Kraljevu, našim prvim programom.

Nakon upoznavanja, usledilo je najvažnije – druženje sa decom i mladima. Deca su za tenisere napravili prava mala umetnička dela – makete teniskih terena, crteže zastave i našeg grba, reket i loptice od kartona. Sportisti su, oduševljeni dečjom kreativnošću, rado poneli sve poklone i ne samo to – uključili su se u radionicu i zajedno sa decom crtali, igrali se igre pogađanja i asocijacija.

Deca nisu propustila ni da tenisere pitaju o mečevima, pobedama i da, naravno, traže autograme. Posebno dirljiv detalj je bio kada je jedan dečak zamolio sve reprezentativce da mu se potpišu na torbu od reketa, jer je nedavno počeo da trenira tenis i želja mu je da, jednog dana, zaigra za našu reprezentaciju.

“Došli smo da se družimo sa decom, da ih upoznamo, podelimo poklone i da ih pozovemo da u petak i subotu dođu na naše mečeve i da navijaju za nas. Igramo po treći put ovde u Kraljevu, do sada smo imali puno uspeha, pa se nadam da će tako biti i ovaj put i da će dečica, naši navijači, moći da uživaju u našoj pobedi koju ćemo zajedno slaviti.” – izjavio je selektor Troicki.

 

U ime Teniskog saveza Srbije, Troicki je predao dres sa potpisima svih reprezentativaca Biljani Zorić Dimić, direktorici SOS Dečije selo Kraljevo.

“Ovakve posete su veoma značajne za decu. Oni se posebno raduju kada imaju priliku da upoznaju sportiste, uzmu autograme i da popričaju sa njima. Sa druge strane, ovakvi događaji doprinose i građenju dečijeg samopouzdanja i slike koju oni imaju o sebi. Mi podstičemo decu da se bave sportom, jer znamo koliko je sport značajan za pravilan razvoj dece.” navela je Zorić Dimić.

Za kraj su se sportisti i mališani zasladili tortom u obliku srca i sprske zastave koju je napravila jedna od hraniteljica iz Kraljeva.

Seletor Troicki je na kraju istakao:

– Nema mesta na kome bismo danas radije bili nego ovde. Sve što smo videli u Dečijem selu izgleda sjajno i nadam se da će nas svi odavde bodriti u meču sa Slovačkom sa tribina – poručio je.