“Super autobus” donosi uskršnje radosti u Bosilegrad

Mobilni edukativni tim “Super autobus” donosi uskršnje radosti u Bosilegrad. U petak, 14.04, od 12 do 14 časova, na uglu ulica Maršala Tita i Georgi Dimitrova, “Super autobus” će organizovati kreativnu radionicu za decu izbeglice i sve zainteresovane mališane iz Bosilegrada.

Na radionici pod nazivom “Uskršnje radosti” biće organizovano farbanje i ukrasavanje jaja od stiropora, pravljenje korpica za jaja i uskršnjih čestitki, igranje različitih igara i brojne aktivnosti za decu.

“Super autobus”, jedan od programa SOS Dečijih sela Srbija, je pokretni edukativni centar za rad sa decom, koji obilazi opštine u Srbiji, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da, kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja. Tim čine tri edukatora, koja su specijalizovana za rad sa decom.

Aktivnosti „Super autobusa“ održavaju se na javnim prostorima dostupnim deci – u parkovima, na trgovima, kao i u vrtićima, školama, omladinskim centrima, domovima kulture, mesnim zajednicama, domovima za decu, bolnicama i drugim ustanovama koje rade sa decom i mladima.