SPASIMO HRANU: SOS Dečija sela Srbije dobila zahvalnicu

Naša organizacija je dobila zahvalnicu i odabrana je da se obrati u ime učesnika kampanje “Spasimo hranu – spasimo humanost” i Nacionalnog dana davanja, obeleženog 09. oktobra (datum rođenja Mihajla Pupina, koji je bio i veliki dobrotvor), a koji organizuje Srpski filantropski forum, čiji smo član i jedan od osnivača.

 

Istakli smo veliki uspeh koji je Srbija ostvarila na internacionalnoj listi indeksa davanja, skokom sa 148. mesta u 2018. godini, na 48. mesto u 2021. godini i 27. mesto u ovoj godini! Ovom su najviše doprineli građani koji su donirali više nego sve kompanije i drugi fondovi, uglavnom za lečenje dece. Ovo je ogroman potencijal i treba uporno raditi i da država uvede olakšice i podsticaje za doniranje, na promociji kontinuiranog davanja, volonterskog rada, doniranju organa i davanju krvi, i drugim akcijama. Istakli smo da su potrebe velike, da više od 10% građana koristi neku vrstu usluge socijalne zaštite, a da je svaki četvrti korisnik dete. Zato moramo biti uporni i istrajni, jer znamo za koga i zašto radimo.

 

Zahvalili smo se i svim donatorima, a mnoge kompanije, banke, i fondacije koje su pomogle i naš rad, su takođe bile prisutne ili su dobile priznanja (Blek Rok, Koka Kola, Deleze, Soja Protein, Bambi i dr.).