SOS Dečije selo Kraljevo – 10 godina brige o deci

U petak, 23. Oktobra 2015, SOS Dečije selo Kraljevo je proslavilo svoj Dan Sela.
Sada već daleke 2005. sa prvim prolećnim mesecima pristigla su nam i prva deca. Od tada pa do danas, brinuli smo o preko stotinu dece. SOS mame su, svojom požrtvovanošću i posvećenošću, gradile sa decom odnose pune poverenja, uzajamnog poštovanja i ljubavi.
Jedna decenija proleti kada je ispunjena smehom, brigom, učenjem, i svim onim drugim sitnicama koje čine svakodnevni život svake porodice.

DSCN9734
Našu proslavu su svojim prisustvom uveličali gradonačelnik Grada Kraljeva, gospodin Tomislav Ilić, mnogobrojni saradnici, predstavnici lokalne samouprave, policijske uprave, prijatelji i donatori. Prisutne je pozdravila direktorka Sela gospodja Borka Lukić i izmedju ostalog rekla tom prilikom: „Dragi prijatelji, dragi gosti, hvala Vam što ste došli da sa nama proslavite ovaj za nas veoma važan dan. SOS Dečije selo je svoje prve stanovnike dobilo 2005.godine i možemo sa ponosom da kažemo da sada imamo već šest unuka, deset studenata, kao i da brinemo o mališanima mladjim od dve godine.“
Zaposlenima koji rade u SOS Dečijem selu deset punih godina direktorka je uručila zahvalnice i prigodne poklone, a sve je zabavio naš hor „Zvezdice“.
Sva deca imaju pravo na odrastanje u porodici koja ih podržava, okružena ljubavlju i pažnjom, a naše SOS porodice upravo i jesu takve.