SOS Dečija sela Srbija obezbedila donaciju za osam škola

SOS Dečija sela Srbija, u okviru programa “Solidarnost” obezbedila su donaciju za osam škola koje pohađaju deca izbeglice i to za šest škola na teritoriji Opštine Šid, jednu školu u Preševu i jednu u Beloj Palanci. Donacija u kancelarijskom materijalu, IT opremi, sredstvima za higijenu i sportskoj opremi je obezbeđena sa ciljem podrške uključivanju dece izbeglica u školski sistem i jačanju kapaciteta lokalne zajednice. Donirana sredstva će biti korišćena u svakodnevnoj nastavi koju pohađaju mališani iz Šida, Preševa i Bele Palanke i deca izbeglice.

01

IT i sportska oprema, kancearijski materijal i nastavna sredstva uručeni su trima školama u Šidu u utorak, 31. oktobra, dok će donacije preostalim trima školama iz Šida biti isporučene u sredu, 01. novembra 2017. Donacije za škole na jugu Srbije biće uručene tokom sledeće nedelje.

05

SOS Dečija sela Srbija svakodnevno pružaju pomoć izbeglicama, u okviru programa “Solidarnost”, u prihvatnim centrima Adaševci i Principovac, kroz Sigurna mesta za decu, Kutak za majke i bebe, Kutak za mlade, IT Kutak, psiho-socijalnu i materijalnu podršku. Pored toga, SOS Dečija sela pružaju podršku neformalnom obrazovanju izeglica kroz organizaciju različitih edukativnih radionica i okupacionih aktivnosti, kao što su časovi srpskog i engleskog jezika, radionice stolarstva, šivenja, štrikanja, informatike, vajarstva, crtanja i brojne druge aktivnosti. Uz podršku organizacije Unicef Srbija, SOS Dečija sela obezbedila su i saradnike za pratnju dece u Školu za mališane koji borave u prihvatnim centrima Adaševci, Principovac i Divljana.

06