SOS Dečija sela Srbija obeležila Međunarodnu dečiju nedelju

Danas se završava Međunarodna Dečija nedelja, koja se u prvoj nedelji oktobra obeležava od 1934. godine i posvećena je pravima i potrebama dece, negovanju dečijeg stvaralaštva i pokretanju različitih akcija koje će doprineti poboljšanju položaja dece u svetu.

SOS Dečija sela Srbija obeležila su Međunarodnu dečiju nedelju u svim svojim programima.

U Programima jačanja porodica u Obrenovcu i Beogradu, povodom Međunarodne dečije nedelje, za decu kojoj pružamo podršku u ovim programima, organizovane su kreativne aktivnosti i radionice, posvećene dečijem stvaralaštvu, dečijim pravima u obavezama i porodičnim vrednostima. U SOS Dečijem selu Kraljevo, za decu je organizovan maskenbal, dok je prihvatnim centrima, u kojima pružamo podršku deci izbeglicama i njihovim porodicama, u okviru programa “Solidarnost”, Međunarodna dečija nedelja obeležićena kroz različite aktivnosti za decu izbeglice.

22330788_10211594787160048_500006804_n

Centar za podršku porodici “Putokaz”, Niš organizovao je kreativnu radionicu u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Čokotu, dok je “Super autobus” tim posetio školu Georgi Dmitrov u Bosilegradu, koju pohađaju i deca izbeglice i organizovao zajedničke aktivnosti za sve mališane od prvog do četvrtog razreda.

Povodom Međunarodne dečije nedelje, SOS Dečija sela Srbija, pokrenula su kampanju, kojom pozivaju sve sugrađane da pokažu solidarnost i slanjem SMS poruke na broj 6323 doniraju 100 dinara za podršku deci o kojoj brinemo u SOS Dečijem selu Kraljevo.