SOS Dečija sela Srbija na Mikser Festivalu

SOS Dečija sela Srbija deo su ovogodišnjeg Mikser Festivala, koji se od 25. do 28. maja održava u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu.

U okviru različitih programskih celina SOS Dečija sela Srbija organizovaće niz aktivnosti i predstaviti posetiocima Festivala svoj rad, naročito kada je u pitanju delovanje u izbegličkoj krizi, u skladu sa temom ovogodišnjeg festivala – “Migracije”.

Tako će u okviru Galerije na otvorenom biti prikazane fotografije, koju se nastale u okviru Programa hitne pomoći „Solidarnost“, kroz koji SOS Dečija sela Srbija, od avgusta 2015 godine, pružaju pomoć i podršku izbeglicama.

mikser-e1495614782361

U nedelju, 28.05, u periodu od 12 do 17 časova, mobilni edukativni tim „Super autobus“, koji širom Srbije organizuje aktivnosti za decu, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da, kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja, organizovaće, za sve posetioce, radionicu u „Kids&Teens“ zoni. Istoga dana, kroz debatu „Obrazovanje u pokretu“, razgovaraćemo o obrazovanju dece izbeglica i aktivnostima koje, u okviru programa „Solidarnost“ sprovodimo sa ciljem podrške neformalnom obrazovanju dece izbeglica. Sa predstavnicima nevladinog sektora koje rade na podršci neformalnom obrazovanju izbeglica, pokušaćemo da odgovorimo na pitanje kako pomoći obrazovanju izbegličke dece, koja godinama nisu imala pristup obrazovnom sistemu.