SARADNJA FUDBALSKOG KLUBA BAJERN MINHEN I SOS DEČIJA SELA (SOS CHILDREN’S VILLAGES WORLDWIDE) KROZ EDUKATIVNI PROJEKAT “ARENA PROMENA”

Fudbalski klub Bajern Minhen i SOS Dečija sela (SOS Children’s Villages Worldwide) potpisali su višegodišnji ugovor o saradnji koji će deci pružiti priliku da se pronađu, izađu iz okvira sopstvenih granica i otkriju skrivene potencijale i talente, kako u životu tako i na terenu, ali i da se nose sa zahtevima današnjeg vremena, budu motivisani i imaju pozitivan životni stav.

Zajednički edukativni projekat pod nazivom “Arena promena” namenjen je deci iz različitih  socijalno-ekonomskih sredina, uz ravnopravno učešće devojčica i dečaka, u pilot fazi trajaće 24 meseca. Školarci uzrasta od 8 do 14 godina dobiće prilku da u okviru kampusa FK Bajern uče ne samo jedni od drugih, već i od velikih profesionalaca, i to bez pritiska ili procenjivanja.

“Arena promena” usresređena je na dobrobit svakog deteta, i teži da kod njega razvije hrabrost i kompetentnost, kroz različite vidove umetnosti, nauke i sporta. Fudbaleri i mladi talenti Bajerna biće nesumnjivo odličan uzor svim učesnicima projekta.

Perta Horn, članica upravnog odbora SOS Dečijih sela (SOS Children’s Villages Worldwide), izrazila je zadovoljstvo zbog ovog partnerstva ističuči da je ovo potpuno nov, inovativan projekat u okviru koga će devojčice i dečaci imati priliku da rastu i razvijaju se u motivacionom i inspirativnom okruženju FK Bajern. Timski sportovi, posebno fudbal, važan su deo SOS Dečijih sela širom sveta jer kako kaže uči decu timskom duhu, poštovanju i fer pleju. “Ovo je savršena osnova za dugoročnu saradnju i stvaranje pravih društvenih vrednosti,” rekla je Petra Horn.

Prema rečima gospodina Karl-Heinz Rummenigge-a, izvršnog direktora FK Bajern Minhen, saradnja sa SOS Dečijim selima važan je i neophodan korak za FK Bajern jer doprinosi još boljoj vidljivosti i efikasnosti socijalne održivosti kluba. “SOS Dečija sela (SOS Children’s Villages Worldwide) lider su u međunarodnoj ligi organizacija koje pružaju pomoć deci i savršeno se uklapaju sa FK Bajern,” istakao je Karl-Heinz Rummenigge.

Saradnjom sa SOS Dečijim selima zadovoljan je i Herbert Hainer, predsenik kluba i nadzornog odora FK Bajern Minhen. “Društvena odgovornost uvek bila veoma važna za FK Bajern. Radujemo se ovoj saradnji  i novim iskustvima koje donosi “Arena promena”,” rekao je gospodin Hainer.

Kroz „Arenu promena“, FK Bajern i SOS Dečija sela daće svoj doprinos ciljevima Ujedinjenih nacija u pogledu održivosti širom sveta. Ovaj partnerski projekat biće primenjen na tri od sedamnaest ciljeva – zdravstvo, obrazovanje i smanjenje nejednakosti. Program je namenjen deci svih društvenih grupa, a organizuju ga i vode posebno odabrani i obučeni zaposleni SOS dečijih sela.