RADIONICE PO YEEP METODOLOGIJI

Fondacija SOS Dečija sela Srbija sprovodi trogodišnji projekat „Jaki mladi – nove perspektive“ (Youth Employment Enabling Prospects – YEEP), koji se finansira od strane Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i fondacije Hermann-Gmeiner-Fonds Deutchland e.V.

Ovaj projekat teži unapređenju šansi za zapošljavanje i aktivno učešće na tržištu rada 1.600 mladih iz ranjivih grupa u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Severnoj Makedoniji i Srbiji. U Srbiji, ovaj program ima za cilj obuhvat od 350 mladih sa specifičnim uslovima odrastanja.

Zajedničkim radom svih zemalja učesnica u projektu YEEP WEST Balkan kreirano je 16 filmova koji prikazuju kako izgledaju radionice po YEEP metodologiji, koje naši mladi iz YEEP programa prolaze u programu Zapošljavanje & Životne veštine.

Kritičko razmišljanje, određivanje ciljeva, upravljanje konfliktima i komunikacijske veštine su samo neke teme koje su važne na putu traženja posla. Dobro informisanje i još bolja pripremljenost za razgovor za posao stvaraju veće šanse za željeno zaposlenje.

Kreirani filmovi  izuzetno su korisni mladima da nauče, a nekima da se podsete. Oni mogu biti od koristi i profesionalcima koji rade na osnaživanju mladih, kao edukativni materijali za koncipiranje radionica.

Filmove možete pogledati na našem YouTube kanalu. Klik OVDE vodi vas u svet YEEP edukacije. Dobrodošli!

 

*ova oznaka je bez predrasuda u vezi sa statusom i u skladu je sa Rezolucijom 1244/99 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju Kosova