Radionica za decu migrante i izbeglice – ,,Solidarnost – Siguran svet za decu“

Beograd, 03. Oktobar, 2015. godine – Fondacija SOS Dečija sela Srbija, nastavlja sa pružanjem materijalne pomoći i radom sa decom migrantima i izbeglicama. U subotu smo zajedno sa edukatorima iz Sigurnog mesta za decu, koji smo otvorili u Info centru za azilante i sa edukatorima Super Bus tima, održali radionicu u parku pored autobuske stanice.

DSC06722

Naši edukatori su se družili i igrali sa decom, delili su balone, pravili igračke od papira, a najuspešniji su pravili origami. Posetili smo i decu koja su se nalazila u parku ispred Ekonomskog fakulteta. Igrali smo se i sa njima, a na kraju aktivnosti na obe lokacije podelili smo pakete hrane i higijene.

DSC06666
Fondacija SOS Dečija sela Srbija pokrenula je Program ,,Solidarnost – Siguran svet za decu“. Pomoć pružamo kroz rad Sigurnog mesta za decu koji se nalazi u prostorijama Info centra u Nemanjinoj br. 3, gde naše tri edukatorke svakodnevno rade sa decom, kroz igru, zabavu i pružanje sigurnog i bezbednog okruženja.

DSC06673

Naš Mobilni tim svakodnevno pruža materijalnu pomoć u vidu paketa hrane i higijene za bebe, žene i decu, na lokacijama Šid i Preševo.
Nastavljamo naš rad i u narednom periodu kako bi barem malo olakšali put ka konačnom odredištu velikom broju izbeglica i migranata, koji svakodnevno u velikom broju prolaze kroz našu zemlju.