PUNI UTISAKA SA PLANINE RUDNIK

Deca iz SOS Dečijeg sela Kraljevo tokom jula boravila su na planini Rudnik. Veći deo vremena, više od 80 mališana, provelo je u obilazeći prirodne lepote i upoznajući se sa njima. Od rekreatora su imali priliku da čuju mnogo lepih priča i anegdota o svakoj od destinacija na kojoj su se zatekli.

Uložili smo velike napore da stignemo do Cvijićevog vrha i njegovo osvajanje bilo je veoma interesantno. Obilazak cvetne livade i druženje sa životinjama je takođe ostavilo pozitivan utisak na sve nas.

Zahvaljujući gospodinu Borisu imali smo priliku da čujemo niz zanimljivih priča o rudniku i rudarima, ipak najveću pažnju privukla je ljubavna česma, kod koje smo svi zamislili svoje želje. Boris nas je poprskao čarobnom vodom koja prema legendi pomaže željicama da se ostvare. Bilo je to zaista nezaboravno iskustvo. Najviše vremena, ipak, provodili smo na panju ljubavi.
Večernji sati bili su namenjeni druženju uz neizbežnu muziku i igru. Svake večeri neko od dece iz SOS Dečijeg sela Kraljevo imalo je priliku da dobije diplomu za različite aktivnosti. Tako danas imamo najplaninara, misicu i kralja druženja.

Jedna od naših SOS mama ispričala nam je i interesantnu anegdotu sa letovanja na Rudniku: “Šetajući sa decom pričali smo o biljkama koje prepoznajemo i o onima na koje nailazimo, a nismo ih viđali ranije. Brali smo divlje trešnje i divlje jagode, naučili šta je paprat, lišaj, a šta mahovina. Malo nas je zbunila kupina, pa je kasnije, kada smo se preslišavali, moje najmlađe reklo da je to kulen. Obzirom da svi u porodici obožavamo kulen slatko smo se ismejali i rekli mu da ćemo morati da sačekamo da se osuši pa da se uverimo! ”

Još jednom se zahvaljujemo kompanijama Avast i Dr Oetker, koje su omogućile našim mališanima da uživaju na čistom vazduhu planine Rudnik, kao i kompaniji Marbo Product i organizaciji NALED koje su nam za ovo putovanje obezbedile grickalice koje naša deca veoma vole.