Ptičice su dobile svoja krila

Miljanina i Ninina biološka mama dugo se borila da obezbedi dobre uslove života za svoje kćeri. Bila je u kontaktu sa njima sve vreme dok su boravile u SOS Dečijem selu Kraljevo, a devojčice su je posećivale tokom raspusta. Sada im se ostvarila velika želja – devojčice se vraćaju u svoju biološku porodicu i živeće ponovo sa svojom mamom.

“Srećna sam zbog ove promene, ali znam da će mi nedostajati sve ovo. Mnogo sam vremena provela u SOS Dečijem selu. Najviše će mi nedostajati moja SOS mama. Imamo toliko divnih uspomena sa njom. Ona je sve ispunjavala ljubavlju”, kaže Miljana.

Skrivajući emocije, njena SOS mama je rekla “Roditelji deci treba da daju krila, kako bi jednog dana mogli da odlete. Moja uloga nije da ih naučim samostalnosti, a da ih zatim vežem uz sebe. Srećna sam i tužna u isto vreme, jer obe ih toliko volim.”

SOS mama3

“I ja sam srećna i tužna u isto vreme. Tužna sam jer ostavljam svoje prijatelje i SOS mamu, a srećna jer odlazim da živim sa svojom mamom. Nedostajaće mi sve, sva deca iz kuće, naročito Andrija, koji je najmanji… Tako je smešan kada počne sve da nas imitira…”, nadovezala se Nina na reči svoje SOS mame.

Svi su plakali kada su devojčice odlazile iz Sela – njihovi prijatelji, SOS tete, zaposleni… Svi osim njihove SOS mame. Ona će plakati kasnije. Ona nije želela da je devojčice vide uplakanu, ni da saznaju koliko joj teško pada njihov odlazak. Želela je da ih nasmejana isprati u novi život, život sa biološkom porodicom. Njen osmeh ih uvek prati – sa osmehom ih dočeka kada dođu da je posete, sa osmehom odgovara na njihove pozive.

Ona im je dala krila kojima će srećno leteti u budućnost.