Prvotimci KK Partizan u druženju sa mališanima iz SOS Dečijeg sela Kraljevo

Jedno od najvećih uzbuđenja za decu je kada upoznaju svoje idole iz sveta sporta. Zbog toga smo se uključili u projekat “Svi smo jedan tim” kompanije NIS u okviru kojeg je za decu koje podržava naše SOS Dečije selo Kraljevo i Program “Jačanje porodice” organizovano druženje sa košarkašima KK Partizan.

Mališani su proveli dan u Beogradu, a osim prilike da se upoznaju sa proslavljenim košarkašima jednog od najboljih domaćih i evropskih klubova, deca su iz svečane lože Partizana pratila meč “crno-belih” u finalnu ABA lige u Beogradskoj areni. Navijalo se svim srcem i glasno su se bodrili igrači Partizana.

Pre same utakmice, deca su prisustvovala završnom treningu „crno-belih“ i na taj način dobila jedinstvenu priliku da upoznaju svoje sportske uzore koji su im ovim prilikom potpisali majice i delili autograme.

Foto: NIS

 

-Sjajno je što su došli mališani da nas posete pred finale, lep je osećaj videti osmeh na njihovim licima jer smo primetili da im je to puno značilo i nama je značilo. Uvek ćemo se odazivati takvim pozivima, a mi njih pozivamo da budu sa nama – rekao je Aleksa Avramović, košarkaš KK Partizan.

Osim posete treningu i utakmici, za decu je tog dana bio organizovan i obilazak Kalemegdana, poseta Zoo vrtu i Muzeju iluzija. Dan im je bio ispunjen i svi su se vratili punih srca za Kraljevo.

Foto: NIS

Irena Kostadinović, koordinatorka programa „Jačanje porodice“, istakla je koliko deci znači ovakav jedan događaj:

-U Beograd smo došli sa decom koju podržava SOS Dečija selo kroz Program “Jačanje porodice” kao gosti kompanije NIS i KK Partizan. Pored izleta koji je fenomenalno organizovan, posetili smo Arenu, prisustvovali treningu KK Partizana i družili se sa košarkašima i trenerom. Ovo je sjajna aktivnost koja mnogo znači deci. Pored toga što mi njih podržavamo psiho-socijalno i edukativno ovo su stvari koje njima otvaraju neka nova iskustva, zaključila je.