Prvo i jedino udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja

Osnivačka skupština udruženja „Moj krug“, prvog i jedinog udruženja mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Srbiji, održaće se održati 26.04. u Domu omladine Beograda (Makedonska 22), od 18 do 21h.

Osnivači i osnivačice ovog jedinstvenog udruženja su mladi koji koriste usluge Karijernog centra „Jaki mladi“ i njihovi prijatelji. Karijerni centar “Jaki mladi” pružio je pomoć osnivanju ovog udruženja i nastaviće da podržava njegov rad, kroz mentorsku podršku, ustupanje prostora i podršku idejama, aktivnostima i akcijama koje će “Moj krug” sprovoditi.

Na osnivačkoj skupštini biće reči o ciljevima i akcijama čije je izvođenje planirano u narednom periodu, sa ciljem poboljšanja položaja mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja.

Podršku mladima, u partnerstvu sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija pruža i FICE Srbija, udruzenje stručnjaka za podršku deci i porodici, koje već 15 godina radi na unapredjenju kvaliteta zivota i dobrobiti dece i mladih u Srbiji. Članice FICE Srbije su domovi za decu bez roditeljskog staranja, Centri za porodični smeštaj, Zavodi za omladinu, SOS Dečija sela Srbija i neki od Centara za socijalni rad u Srbiji.