PROMOCIJA PROJEKTA SIGURNA MESTA, NESMETAN RAZVOJ DECE – TIP

Promocija projekta “Sigurna mesta, nesmetan razvoj dece – Integrisanje praksi zasnovanih na znanju o efektima traumatskog iskustva u sistem alternativne brige (TIP)” održana je danas u Beogradu u prisustvu kolega i koleginica iz organizacija i institucija socijalne zaštite, Instituta za mentalno zdravlje, kao i organizacija FICE Srbija i MODS.

Ispred SOS Dečija sela Srbija prisutne je pozdravila prof. dr sci. med. Nevena Čalovska Hercog, član Upravnog odbora, ukazujući na značaj aktivne podrške deci i mladima koji su prošli ili prolaze kroz različita traumatska iskustva.

Nevena Čalovska Hercog

Projekat je detaljno predstavila naša koleginica Jelena Tanasijević, saradnica za razvoj i impementaciju programa, dok je o projektu iz ugla trenera govorila profesorka Tamara Džamonja Ignjatović.

Jelena Tanasijević

Tamara Džamonja Ignjatović

S obzirom da su kroz obuke TIP projekta već prošle prve kolege iz socijalne zaštite, svoja iskustva sa obuka sa prisutnima je podelila i Olivera Simendić iz Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Olivera Simendić

Razmena mišljenja i iskustava među kolegama bila je dragocena i plodonosna, i otvara priliku da se aktivosti i mogućnosti koje pruža TIP projekat još uspešnije realizuju u narednom periodu.