Predstavnici SOS Dečijih sela Srbija na seminaru ’’Rezilijentnost kroz biografski rad’’

Osam predstavnika SOS Dečijih sela Srbija učestvovalo je na međunarodnom seminaru ’’Rezilijentnost kroz biografski rad’’, u okviru koga su imali prilike da rade na unapređenju metodologije rada sa decom i mladima, pod nazivom ’’Knjiga života za mlade’’, kao i da razmene znanja i iskustva sa kolegama iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Južne Afrike, Libana, Holandije, Hrvatske i Švajcarske.

Posebna tema na seminaru, koji je održan u Selcu (Hrvatska), bila je predstavljanje rada sa izbeglicama i maloletnicima bez pratnje, u čemu je Srbija imala zasebnu ulogu.

Radionica SOS Dečijih sela Srbija, koja je najvećim delom bila posvećena radu naše organizacije sa izbeglicama na terenu nezvanično je proglašena najboljom radionicom na seminaru.

DSC_0109
Jedan od zadataka za učesnike seminara je bio da predstavnicima drugih zemalja prikažu ponešto vezano za tradiciju i kulturu, kao i da pripreme posluženje – specijalitete iz svojih podneblja, što je bila idealna prilika za kulturološku razmenu i bolje upoznavanje učesnika, koje je dodatno doprinelo razmeni kreativnih ideja.