Poseta zamenika Ministra prosvete SOS Dečijem selu Kraljevo

poseta_ministarka_prosvete01

U nedelju, 23.februara, zamenik Ministra prosvete Republike Srbije, magistar Ljubiša Antonijević, posetio je SOS Dečije selo Kraljevo. Interesujući se za naš rad, uspehe i probleme sa kojima se svakodnevno susrećemo, istakao je da je obrazovanje jedan od najvažnih faktora koji odredjuje budućnost dece i pohvalio napore koje ulažemo da naša deca budu dobro pripremljena za život.

poseta_ministarka_prosvete202

Na poklon SOS Dečijem selu uručeni su paketi knjiga, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.
U poseti porodici u kući Zova magistar Antonijević je imao priliku da iz „prve ruke“ jednog osmaka sazna da li su i koliko teški testovi za polaganje male mature, šta bi to još moglo da se nadje u školskim knjigama, ali i da neka od naše dece već znaju šta žele da postanu kad porastu: arheolozi, policajci…

poseta_ministarka_prosvete301

Na posvećenoj pažnji i poklonima magistru Antonijeviću zahvalila se direktorka SOS Dečijeg sela, gospodja Vesna Mraković-Jokanović, navodeći da je za SOS Dečije selo Kraljevo izuzetno važna podrška i pomoć koju nam pruža Republika Srbija. Kako je 2012.godine osnovana Fondacija SOS Dečija sela Srbija, kao krovna organizacija čiji je jedan od projekata SOS Dečije selo Kraljevo, podrška budućim projektima od strane Republike Srbije je više nego značajna i dobrodošla.