Poseta međunarodne delegacije SOS Dečijih sela Prihvatnom centru za izbeglice u Preševu

Visoka međunarodna delegacija SOS Dečijih sela posetila je Prihvatni centar za izbeglice u Preševu 14. aprila 2016. godine, kako bi se upoznala sa aktivnostima koje SOS Dečija sela Srbija sprovode u okviru programa urgentne pomoći izbeglicama „Solidarnost“. Delegaciju su činili Sidarta Kaul, predsednik Generalne skupštine SOS Dečijih sela, Andreas Pap, internacionalni direktor za programe hitne pomoći, Tomas Rubatscher, internationalni direktor odeljenja za informacione i komunikacione tehnologije, i Damir Ćorić, regionalni direktor SOS Dečijih sela.

KZI_5409a

Delegacija je prisustvovala aktivnostima programa Super autobus, čiji su edukatori organizovali rekreativne aktivnosti za decu, kao i radionicama za decu i roditelje koje edukatori SOS Dečijih sela redovno sprovode. Predstavnici međunarodne organizacije SOS Dečijih sela posetili su takođe i ICT kutak koji su SOS Dečija sela opremila uz podršku kompanije British Telecom, i u kome uz stručnu pomoć članova našeg tima, odrasli i deca koji borave u Prihvatnom centru mogu koristiti računare i internet, i napuniti mobilne telefone.

KZI_5379a

Članovi delegacije i direktorka SOS Dečijih sela Srbija Vesna Mraković-Jokanović sastali su se ovom prilikom i sa direktorom Prihvatnog centra Preševo Milenkom Nikićem, kao i sa predstavnicom UINCEF-a Katlin Brašić, sa kojima su razgovarali o aktuelnoj situaciji i potrebama izbeglica koje borave u Prihvatnom centru, kao i o mogućnostima za razvijanje dalje saradnje.