Pijanista Viktor Bijelović, Srpski Savet Velike Britanije i SOS Dečija sela Srbije pomazu Obrenovčane

Organizacija SOS Dečija sela Srbija od novembra prošle godine kroz projekat Centra za podršku porodici pomaže porodice ugrožene prošlogodišnjim poplavama, a već četvrti put, podelom paketa pomoći, pomaže socijalno ugroženim porodicama. Koordinator projekta urgentne pomoći u Obrenovu, Maja Simić, izjavila je:
“80 porodica sa kojima mi radimo u okviru Centra kroz program jačanja porodica je dobilo ove pakete. Pakete su finansirali naša organizacija i naš proslavljeni pijanista Viktor Bijelović koji je krajem maja u saradnji sa Srpskim Savetom Velike Britanije u Londonu održao koncert za stanovnike, pre svega za decu Obrenovca.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Centar za podršku porodicama svoje delatnosti obavlja tako što sa porodicama potpisuje ugovore u kojima su definisani problemi i načini rešavanja istih.
„Želim da istaknem da mi radimo i sa porodicama koje nemaju potpisane ugovore sa nama, usmeravamo ih na institucije u lokalu, trudimo se da im pružimo savetodavnu, psihosocijalnu i pravnu podršku“, Dodala je Maja Simić.
Koliko pomoć SOS Dečijih sela Srbija znači ovim porodicama najbolje svedoče njihove izjave u prilogu Televizije Mag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prilog RTV Mag