„Pepeljuga“ na srpskom jeziku, u izvođenju dece izbeglica, oduševila publiku u Kikindi

U punoj sali Narodnog pozorišta Kikinda, u četvrtak, 17.05, je izvedena nesvakidašnja predstava. U pitanju je predstava „Pepeljuga“, koju su izvela deca izbeglice, koja borave u Prihvatnom centru Kikinda. Predstava, koju su deca pripremila i odigrala, u saradnji sa zaposlenima iz SOS Dečijih sela Srbija, koji im u ovom prihvatnom centru svakodnevno pružaju pomoć i podršku, izvedena je na srpskom jeziku.

Za organizaciju događaja zaslužni su SOS Dečija sela Srbija, Kancelarija za mlade Kikinda, Centar za omladinski rad Novi Sad i Narodno pozorište Kikinda, koje je za izvođenje ove jedinstvene predstave obezbedilo prostor.

p2

U saradnji sa lokalnim školama, predstavi su prisustvovali i mališani iz Kikinde, koji su gromoglasnim aplauzom podržali svoje vršnjake na sceni.

Ova jedinstvena predstava je druga nastala u okviru programa „Solidarnost“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode od avgusta 2015, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju. U martu 2018, deca izbeglice izvela su, u Narodnom pozorištu Kikinda, bajku „Snežana i 7 patuljaka“, koja je takođe pripremljena uz podršku edukatora SOS Dečijih sela Srbija, koji im pružaju pomoć u Prihvatnom centru Kikinda.

p3