Brojni prijatelji i donatori ulepšali novogodišnje praznike mališanima u SOS Dečijem selu Kraljevo, mladima u „Zajednici mladih“, u karijernom centru „Jaki mladi“, kao i u porodicama u riziku koje se trudimo da osnažimo

Ove godine su deca koja žive u SOS Dečijem selu Kraljevo doživela jedan sasvim čaroban decembar, na prvom mestu zahvaljujući idejama i trudu prijatelja i donatora naše Fondacije.
Poslednjeg vikenda u decembru SOS Dečije selo Kraljevo je posetio gospodin Goran Vesić, zamenik gradonačelinka grada Beograda, koji je nakon razgovora sa našim kolegama, kao i mladima iz „Zajednice mladih“, istakao koliko je značajno da u državi postoji jak nevladin sektor i kako je naša Fondacija odličan primer kako jedna nevladina organizacija treba da funcioniše – s jasnim ciljem i sjajnim rezultatom – domom punom ljubavi za svako dete.
SOS Dečije selo Kraljevo je jednog zimskog popodneva posetila gospođa Dragica Nikolić, predsednik UO Fondacije „Dragica Nikolić“, zajedno sa predstavnicima Ambasade NR Kine i najuspešnijim kineskim privrednicima koji posluju u Srbiji. Ovim povodom mališani du dobili brojne poklone, a naši prijatelji su posetili jednu od SOS porodica u kojoj su deca pripremila pravi umetnički performans ali i posluženje u kineskom duhu za naše drage goste.
Tokom decembra Selo su posetile i brojne kompanije koje su otišle korak dalje, pa su uz podelu paketića za decu organizovale i novogodišnju predstavu. Na ovom originalnom druženju kao i na brojnim poklonima, od srca hvala kompaniji Delhaize Srbija i kompaniji OMV.
Zaposleni firme TLScontact su se na oduševljenje okupljenih pojavili sa Deda Mraz i Irvas kapicama na glavi, kao i u džemperima sa motivom Sneška Belića. Nakon što su podelili poklone svim porodicama u Selu, popodne su proveli u dve SOS porodice u kojima ih je dočekao spontani pevački, odnosno plesni performans mališana koji žive u u tim porodicama.
Poklonima su obradovani i mališani iz porodica u riziku da deca budu izmeštena, koje se trudimo da osnažimo kroz naše programe jačanja porodica u Obrenovcu,Nišu i Beogradu – hvala kompaniji Idea, Bosch, Beiersdorf, Leoni i Quantox.
Zahvaljujemo se na podršci i našim partnerima, donatorima prijateljima i saradnicima, zahvaljući kojima smo i ove godine organizovali novogodišnju tombolu u našem centru „Jaki mladi”, za mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja i mlade u riziku koji koriste usluge ovog centra. Hvala Rotary Club Belgrade SAVA, HU Spomenak, Kreativna kockica, Montesori Vrtic Smartkos, Mondelez Serbia , Eurobank Srbija, Belgrad, OMV i MCloud.
Hvala vam na svemu što ste učinili za nas, ne samo u decembru, već tokom cele godine. Hvala vam što prepoznajete značaj našeg rada i što nam pomažete da trajemo i da svakim danom budemo sve bolji. Za osmeh na licu svakog deteta, za radost mlade osobe kojoj smo zajednički pomogli, kao i za uspeh porodica u riziku da ostanu očuvane, od srca Vam hvala! Srećni novogodišnji i božićni praznici!