Otvorili smo ICT Kutak u Principovcu

Juče smo otvorili još jedan ICT Kutak, i to u Prihvatnom centru Principovac, u kome smo pre nekoliko dana obezbedili Sigurno mesto za decu.

ICT Kutak predstavlja mesto u okviru prihvatnog centra, u kome je izbeglicama omogućen pristup internetu, računarima i punjenju mobilnih telefona. ICT Kutak u Principovcu korisnicima će biti na raspolaganju tokom celog dana. SOS Dečija sela obezbedila su 3 računara i podršku svog tima koji radi na terenu.

Usluge u ovom ICT Kutku SOS Dečija sela Srbija realizuju u saradnji sa organizacijom Mercy Corps. Zbog velikog značaja koji pristup internetu i komunikacijskim sredstvima imaju za izbeglice, ove dve organizacije su u julu pokrenule ICT kutak i u prihvatnom centru Krnjača.

ICT Kutak u Principovcu

                                           ICT Kutak u Principovcu

U okviru programa „Solidarnost“, SOS Dečija sela IT podršku pružaju i u Preševu, u kome IT kutak radi od februara.

Na svim lokacijama, korisnici su u prilici da prvo posete stranicu www.refugeeinfo.eu na kojoj mogu naći sve neophodne informacije za nastavak puta.

Program urgentne pomoći „Solidarnost“ pokrenut je u avgustu 2015. godine, sa ciljem pružanja materijalne pomoć i psihosocijalne podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju. Pored direktne brige o deci i porodicama, SOS Dečija sela obezbedila su Sigurna mesta za decu, Kutak za majku i dete, Porodični kutak, ICT kutak, kao i podršku “Super autobusa” i mobilnih timova, koji distribuiraju materijalnu i nematerijalnu pomoć.