Osnivačka skupština Srpskog Filantropskog Foruma

U sredu, 8. februara, Srpski Filantropski Forum je održao Osnivačku skupštinu kao i prvi sastanak Foruma za 2017. godinu, na temu programa davanja (#grantmaking).

Sastanku, upoznavanju sa sadržajem Statuta i diskusiji, prisustvovali su predstavnici 13 osnivača, koji su tom prilikom izabrali predsednicu Skupštine i Upravni odbor. Osnivači Foruma su: Dokukino/DKQ, SOS Dečija sela Srbija, Fondacija Iskorak, Zaječarska inicijativa, Gradjanske Inicijative, Connecting, Fondacija Front, Fondacija Ana i Vlade Divac, Fondacija za mlade Obrenovca, SMart Kolektiv, Catalyst Balkans , Trag fondacija i Hemofarm Fondacija.

Učesnici Foruma imali su priliku da čuju profesionalce iz sektora filantropije koji su govorili kako o važnosti samog procesa, tako i o važnosti uticaja davanja kroz programe davanja (grantmaking-a), nezavisno od toga da li donirana sredstva potiču iz korporativnih ili privatnih fondova. Razmatrali smo i važnost saradnje između korporativnog i neprofitnog sektora, kroz kreiranje i implementaciju planova programa donacija.

srpski filantropski forum