Organizovali smo izložbu “Boje života”

SOS Dečija sela Srbija organizovala su u petak, 09. juna, u Ruskom dvoru u Šidu izložbu pod nazivom „Boje života“.

Radovi prikazani na izložbi nastali su na likovnim radionicama koje su SOS Dečija sela Srbija, uz pomoć akademskog slikara Miloša Ostojića, tokom aprila 2017, organizovala za decu i mlade u Prihvatnim centrima Adaševci i Principovac. Kroz radionice je tokom 4 nedelje prošlo 135 polaznika i polaznica različitih uzrasta iz različitih zemalja. Rezultat su radovi na teme poput apstraktnog i akcionog slikarstva, mrtve prirode, portreta i mašte, nastali uz pomoć tehnika kao što su kolaž, akvarel, tempera, crtanje olovkom.

izlozba-370

Likovne radionice, kao deo okupacionih aktivnosti koje SOS Dečija sela sprovode sa izbeglicama, naišle su na veliko interesovanje i izazvale jako dobar efekat među korisnicima koji su na njima otkrili sve mogućnosti koje umetnost pruža i iskoristili priliku da univerzalnim jezikom umetnosti iskažu svoju kreativnost i podele osećanja.

Pored 129 umetničkih radova i crteža, na izložbi „Boje života“ prikazano je i 29 fotografija Abuzara Soultanija, fotografa koji dolazi iz Irana, već duže vreme boravi u Prihvatnom centru Adaševci i često volonterski pomaže u realizaciji aktivnosti koje SOS Dečija sela organizuju u ovom prihvatnom centru.

izlozba-151

Pored gradjana, predstavnika institucija, organizacija i lokalne zajednice izložbu su sa vojim učiteljima i nastavnicima organizovano posetili učenici osnovnih škola „Branko Radičević“ i „Sremski front“.