ONLINE KONFERENCIJA „PODRŠKA PORODICAMA IZ OSETLJIVIH DRUŠTVENIH GRUPA U DOBA KORONE“

Podrška porodicama sa decom koje se nalaze u riziku u dužem periodu prepoznaje se kao ključna tema sistema socijalne zaštite. U globalnoj krizi izazvanoj virusom COVID-19 najteži udar osećaju najranjiviji, pa je porodicama koje su i inače suočene sa teškim i multiplikovanim izazovima, kao što je siromaštvo, narušeno zdravlje, poremećeni odnosi, izolovanost,  potrebno da se osmisli specifična podrška koja može biti funkcionalna u ovim okolnostima.

Upravo ova važna tema povod je online konferencije pod nazivom „Podrška porodicama iz osetljivih grupa u doba korone“ koju, 4. decembra 2020. godine od 11 do 13 časova, zajednički organizuju SOS Dečija sela Srbija i Centar za porodični smeštaj i usvojenje Beograd.

Ova interanktivna konferencija biće prilika da različite ustanove i organizacije, koje pružaju usluge porodicama iz vulnerabilnih grupa, učestvuju u razmeni mišljenja i saznanja, zajednički sagledaju aktuelno stanje i osvetle potrebe, pruže primere dobre prakse i predloge konkretnih, primenjivih rešenja.

Zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se prijaviti do 30. novembra 2020. godine putem maila: radmila.zoranovic@hraniteljstvocps.gov.rs.

Link za konferenciju blagovremeno će biti dostavljen prijavljenim učesnicima.

Konferencija je prijavljena Komori socijalne zaštite i u skladu sa tim nosi predviđeni broj bodova.

Napomena: Broj učesnika je ograničen.