OMV donacija za projekat SOS Dečijih sela

omv_donacija-35

 OMV donacijom pomaže projekat SOS Dečijih sela    
„Super autobus“ je pokretni Centar za rad sa decom
Akcenat aktivnosti na deci kojima je obrazovanje teže dostupno  

Dugogodišnju uspešnu saradnju sa SOS Dečjim selom iz Kraljeva OMV Srbija je nastavila i ove godine donacijom za pomoć u projetku „Super autobus“. Ugovor o donaciji potpisali su direktorka SOS Dečije selo Kraljevo Vesna Mraković Jokanović i generalni direktor OMV Srbija Karolj Lajko. Novcem od donacije (dinarska protivvrednost EUR 5.000), ova organizacija, koja se brine o deci bez roditeljskog staranja moći će da finansira deo troškova svog obimnog jednogodišenjeg projekta. Super autobus predstavlja pokretni Centar za rad sa decom, koji kao osnovni metod učenja koristi igru i zabavu. S  obzirom da bi Super autobus obilazio ruralna područja, to bi ujedno bila prilika da se roditeljima, kroz savetodavni rad i podršku, pruže informacije, koje  bi mogle da doprinesu poboljšanju položaja dece i porodica u ruralnim i udaljenim područjima.

Donacija za finansijsku pomoć projektu
“OMV je zadovoljan što je nastavljena uspešna dugogodišnja saradnja sa SOS Dečijim selom u Kraljevu.  Kada je reč o današnjoj donaciji u vrednosti od EUR 5.000 nadamo se da će ona poslužiti da se ostvari opšti cilj projekta, a to je da se deci obezbedi siguran prostor da uživaju u obrazovnim i rekreativnim aktivnostima sa ciljem podsticanja njihovog obrazovanja, razvoja i blagostanja“, rekao je generalni direktor OMV Srbija Karolj Lajko. On je dodao i da je ubeđen u uspeh ovog projekta  i da će se njime omogućiti da deca koja zbog uslova u kojima žive nemaju priliku da saznaju ono što ih zanima ili da nauče nove veštine.

„Super autobus“ će stići tamo gde drugi ne stižu
Akcenat aktivnosti projekta nazvanog „Super autobus“  je na deci iz ruralnih područja, deci iz romske populacije, deci koja su zbog invaliditeta socijalno izolovana, kao i deci iz domova, uzrasta do 15 godina starosti. Projektne aktivnosti bi podrazumevale edukativne radionice sa posebnim osvrtom na edukaciju iz oblasti zaštite zdravlja, lične higijene, psihoseksualne edukacije, komunikacije, socijalnih veština, prava dece i sl.

„Radujem se što je OMV Srbija odlučila da pomogne ovaj novi projekat, koji je veoma prikladan za ovu kompaniju i njen moto. To je jedan „Super autobus“ koji će deci iz siromašnih, ruralnih krajeva, deci
invalidima, romskoj deci, mališanima iz domova i bolnica doneti malo radosti, i priliku da kroz igru nauče neke važne stvari, a njihovim roditeljima će pružiti pomoć i savete. „Super autobus“ će ići po celoj Srbiji, stalno biti u pokretu i stizati tamo gde drugi ne stižu“,  izjavila je povodom potpisivanja ugovora direktorka SOS Dečije selo u Kraljevu Vesna Mraković Jokanović.