OKTOBARSKI SUSRETI U SOCIJALNOJ ZAŠTITI – Niška Banja 16-17.10.2014.

Centar za podršku porodici „Putokaz“, ispred Fondacije SOS Dečijih sela Srbija, uzeo je učešće na ovogodišnjim Oktobarskim susretima u socijalnoj zaštiti, koji su održani 16. i 17.10 2014. godine u Niškoj Banji, u organizaciji Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ iz Niša.
Tema ovogodišnjih susreta „Saradnja sistema na zaštiti posebno osetljivih grupa“, bila je dobra prilika za prezentaciju Programa jačanja porodica, koji se kroz Centar za podršku porodici „Putokaz“ realizuje u okviru projekta „Pružanje usluga na lokalnom nivou za ranjive i marginalizovane društvene grupe“ na teritoriji Grada Niša.

Koncept Programa jačanja porodice, kao primera za uspešan odgovor zajednice na probleme porodica u riziku, kao i dosadašnje rezultate rada, prezentovala je Ana Đorđević, menadžer projekta.

Oktobarski susreti u socijalnoj zaštiti 2014. okupili su brojne stručnjake iz čitave zemlje. Izložen je veliki broj radova, a značaj skupa potvrđen je i prisustvom ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.