Održana humanitarna akcija “Dan crvenih noseva”

Iva Štrljić, Slavko Beleslin, Miloš Milovanović, Inspektor Blaža, Tijana Sretković i Jelena Pudar Marković iz benda „Neverne bebe“, Snežana Dakić, Boris Milivojević, košarkaši iz klubova „Dynamic BG“, „Spartak“ Subotica i „Mega Leks“, Beograd i fudbaleri iz FK Rad, Beograd su, u petak, 24.03, nosili crvene noseve, povodom obeležavanja „Dana crvenih noseva“ i u znak podrške humanitarnoj akciji, koju je Sportski centar „Dynamic“ organizovao za decu o kojoj SOS Dečija sela Srbija brinu u svojim programima u Kraljevu, Nišu i Obrenovcu.

Dan crvenih noseva (Red Nose Day) obeležava se na svake dve godine, sa ciljem borbe protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja dece, HIV-a i svih ostalih globalnih problema, uz pomoć jedinstvenog oružja – zabave i smeha, čiji je simbol upravo crveni nos.

„SC Dynamic takođe zna da je smeh najbolji lek, zato ćemo i mi staviti svoj ”crveni nos” i podržati akciju. Stavićemo “crveni nos”, fotografisati se, na društvenim mrežama koristiti heštegove #NoseForCause, #BeDynamic i #SOSdecijasela i kroz prikupljanje školskog materijala osigurati donacije za organizaciju SOS Dečija sela Srbija”, rekao je Marko Čakarević iz košarkaškog kluba Dynamic BG.

Pored toga, SC Dynamic je 24. marta od 11 do 17 časova organizovao humanitarno takmičenje u trčanju na traci, u kome su učestvovale poznate ličnosti. Formirana su dva takmičarska tima, koja su trčala na dve trake i na taj način prikupljala pakete sa školskim priborom za decu o kojoj brinu SOS Dečija sela Srbija.

Dan crvenih noseva, koji je pokrenula britanska humanitarna organizacija “Comic Relief”, se obeležava kako bi se podigla svest o svim globalnim problemima, koji pogađaju sve ljude, bez obzira na uzrast, pol, rasu, etničku pripadnost.

red nos day

Humaniarna akcija održana je sa ciljem prikupljanja i donacije školskog pribora za decu o kojoj SOS Dečija sela brunu u svojim programima.

Dynamic Sport & Health Club spaja usluge sporta, rekreacije i relaksacije. Misija centra je podizanje svesti o sportu i rekreaciji.