POSTANITE SOS RODITELJ

KO JE SOS RODITELJ?

 

SOS roditelj živi u SOS Dečijem selu, nadomak Kraljeva, u prostranoj i moderno opremljenoj kući, u kojoj sa decom i mladima zajednički stvara toplu porodičnu atmosferu neophodnu za pravilan rast i razvoj.

SOS roditelj odgaja i vaspitava decu i mlade, pružajući im sigurnost, ljubav i stabilnost. Ona/on je i hranitelj koji o deci brine 24 sata dnevno, 365 dana u godini, uz pomoć i podršku porodičnih asistentkinja i stručnog tima Dečijeg sela, uključujući predah za hranitelje (slobodne dane i dane odmora).

SOS roditelj dobija ličnu nadoknadu za hraniteljstvo, ima socijalno, zdravstveno i penziono osiguranje, i dobija materijalna sredstva za troškove brige o deci i samostalno vođenje domaćinstva.

SOS roditelj živi okružen drugim SOS roditeljima koji, uz međusobnu podršku, zajednički grade DOM PUN LJUBAVI ZA SVAKO DETE.

 

ŠTA RADI SOS RODITELJ?

 

SOS roditelj uvek ima tople reči podrške, vreme za dobre savete, spremnost za svakodnevne radosti, kuva omiljena jela i poslastice, pravi kike, stavlja flastere, ljubi da prođe, češlja lutke, uči kako se vozi bicikl, neumorno objašnjava kako funkcioniše svet oko nas, i svu svoju ljubav i pažnju posvećuje deci i mladima koja žive u njegovoj SOS porodici.

 

KAKAV JE SOS RODITELJ?

 

SOS roditelja krasi neiscrpna ljubav, veliko srce, strpljenje, mudrost, snalažljivost, otvorenost, racionalnost, sposobnost slušanja, umeće objašnjavanja, razumevanja, empatije, i najvažnije – brižnost, kao i spremnost za saradnju sa svima koji o deci brinu, za stalno učenje, doslednost, umeće prevladavanja stresa i dobar balans između svojih i potreba drugih, a naročito dece. SOS roditelj ima dobro psiho-fizičko zdravlje, adekvatna moralna načela i sistem vrednosti, naročito porodičnih i za vaspitavanje dece.

 

UKOLIKO ŽELITE DA:

 

• se brinete o deci i mladima bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo
• sa njima delite snove i maštanja, životne i porodične vrednosti
• budete podrška, oslonac i uzor na koji će se ugledati

 

SOS Dečija sela Srbija obezbediće Vam obuku za hraniteljsto, koju vode teritorijalno nadležni centri za socijalni rada i centar za porodični smeštaj i usvojenje, kao i smeštaj i obuku kako bi se detaljno upoznali sa ovim pozivom i načinom života.

 

*SOS roditelj može biti svako ko ima svoju biološku decu, bilo da su ona još uvek mala ili su napustila porodični dom, kao i oni koji nemaju biološke dece, ali imaju jak roditeljski instinkt.

 

Evo šta o pozivu „SOS roditelja“ kažu oni koji su već sa nama:

„Kada se „moja“ deca smeju i na mene pređe njihova radost. Iako ih nisam rodila, sa njima se lako srodi. U svakodnevnim životnim situacijama, bile one više ili manje lepe, reagujem kao svaka majka. To je rečima teško opisati. Ko ne zna put za sreću, neka dođe da vidi SOS Dečije selo Kraljevo“.

 

Svi zainteresovani za poziv SOS roditelja mogu se prijaviti putem:

 

• telefona: +381 65 253 76 65  i  +381 65 849 56 52
• mail-a: karijera@sos-decijasela.rs, fondacija@sos-decijasela.rs, borka.lukic@sos-decijasela.rs ili lina.djokic@sos-decijasela.rs

Ili popuniti svoje podatke putem forme na našem sajtu (CV nije obavezan):

Prijavite se