Obeležili smo Međunarodni dan porodice

U skladu sa svojom misijom – da svako dete treba da raste u porodici, okruženo sigurnošću, ljubavlju i šansom da ostvari sve svoje potencijale, SOS Dečija sela Srbija obeležila su Međunarodni dan porodice u svim svojim programima.

Tako je mobilni edukativni tim “Super autobus” u ponedeljak, 15.05, posetio Prihvatni centar Divljana i, kroz različite aktivnosti, proveo ovaj dan sa decom izbeglicama i njihovim porodicama.

Centar za podršku porodici “Putokaz” iz Niša, sa decom korisnicima ovog programa učestvovao je na manifestaciji “Zdrava tvrđava”, koja se odigrava na Niškoj tvrđavi, dok je Centar za podršku porodici Obrenovac, u periodu od 11 do 13 časova, na gradskom trgu u Obrenovcu, za svoje sugrađane organizovao muzičke igre i druženje sa animatorima za decu.

zemun
U SOS Dečijem selu Kraljevo organizovano je druženje SOS porodica, takmičenje u karaokama i izvođenje priredbe koju su deca o kojoj brinemo pripremila za ovu priliku.

Međunarodni dan porodice obeležen je i u okviru programa “Solidarnost”, kroz radionice i kreativne aktvnosti sa decom izbeglicama i njihovim porodicama u Prihvatnim centrima u Preševu, Bujanovcu, Adaševcima i Principovcu.

Centar za podršku porodici Beograd na značaj i važnost porodice podsetio je decu iz romskog naselja Kamendin, u kome je u ponedeljak, od 11 do 13 časova, organizovao radionicu „Igrom do osmeha“, posvećenu porodici i porodičnim vrednostima. Pored različitih kreativnih aktivnosti, organizovano je i takmičenje u različitim igrama, u kome su najmlađi članovi predstavljali svoje porodice. Kroz igranje školice, dobacivanje frizbijem i crtanje po balonima, oni su uspeli da se zabave i osvoje simbolične nagrade u vidu slatkiša.

Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila, sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrednosti i podizanja svesti o problemima i pitanjima porodice.