Obeležili smo Međunarodni dan porodice

Naša organizacija je i ove godine obeležila 15. maj, Međunarodni dan porodice, nizom lepih događaja.

U Tašmajdanskom parku u Beogradu, uz podršku animatorske kuće Čigra, organizovali smo brojne zabavne i kreativne aktivnosti za decu i njihove roditelje. Na događaju su bili prisutni i SOS Predstavnici koji su građanima predstavili Klub “Zlatno srce” i mogućnost da redovnim, mesečnim donacijama pomognu naš rad.

U SOS Dečijem selu u Kraljevu organizovali smo druženje SOS porodica u višenamenskoj sali, uz karaoke, muziku i zabavu.

U Gradskoj kući u Nišu, organizovali smo događaj i koktel u saradnji u sa Gradom Nišom. O značaju porodice za zdravo odrastanje deteta i preventivnom radu radi smanjenja rizika od izdvajanje dece iz porodica, govorili su predstavnici Gradskog veća Grada Niša, Centra za socijalni rad Niš i naše organizacije. U prisustvu saradnika iz državnih i institucija socijalne zaštite, škola i drugih organizacija koje se na različite načine brinu o deci, proslavili smo i petogodišnjicu rada Centra za podršku porodicama “Putokaz”.

Naš Centar za podršku porodici Obrenovac proslavio je ovaj dan uz druženje se sa našim korisnicima, u prostorijama Centra.

Kolege sa Programa hitne pomoći izbeglicama “Solidarnost”, u Prihvatnom centru u Šidu, organizovale su predstavu sa klovnovima, uz pesme i ples, za decu, roditelje i ostale organizacije iz kampa. U Prihvatnom centru u Obrenovcu pravili smo porodično stablo sa mladima, dok smo za decu iz Prihvatnog centra u Adaševcima organizovali izlet u Šid i posetu manifestaciji „Muzeji kao središte kulture“ i u galeriji slika Save Šumanovića.