Obeležen Međunarodni dan SOS Dečijih sela

SOS Dečija sela Srbija obeležila su juče Međunarodni dan SOS Dečijih sela u Beogradu, Kraljevu i Nišu, sa pozivom građanima, predstavnicima organizacija i institucija da podrže napore naše organizacije za ispunjenje vizije SOS Dečijih sela – da svako dete živi u domu punom ljubavi.
23. jun, Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležava se u čast našeg osnivača, Hermana Gmejnera, koji je tokom svog života doprineo otvaranju 233 SOS Dečija sela u 85 zemalja sveta. Danas, SOS Dečija sela kao međunarodna humanitarna organizacija, u 134 zemlje sveta, pomažu više od 1.200.000 ljudi.
SOS Dečija sela Srbija su Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležila u duhu svoje vizije – da svako dete raste u domu punom ljubavi i uz podsećanje na svoju osnovnu misiju – brigu o deci i porodicama.

Međunarodni dan SOS Dečijih sela u Beogradu

                                 Međunarodni dan SOS Dečijih sela u Beogradu

Tim povodom SOS Dečija sela Srbija proslavila su svoj dan, različitim aktivnostima, na svim lokacijama na kojima organizacija deluje. U Beogradu je, uz podršku mobilnog tima „Super autobus“, Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležen u parku Tašmajdan. „Super autobus“ je pripremio niz edukativnih, zabavnih i kreativnih aktivnosti za decu. Mališani iz Beograda su imali priliku da crtaju, uče, učestvuju u grupnim igrama i razvijaju svoju kreativnost kroz origami radionicu. U duhu ovog, za nas važnog dana, deca su pravila rođendanske čestitke za SOS Dečija sela. Organizovane su i takmičarske igre, igra padobranom, koja nailazi na najviše oduševljenja na radionicama „Super autobus tima“.
Osim u Beogradu, Dan SOS Dečijih sela obeležen je u Nišu, gde je Centar za podršku porodici „Putokaz“ organizovao kreativne aktivnosti za decu i odrasle u Parku svetog Save i u Kraljevu, u kom su zaposleni i deca iz SOS Dečijeg sela Kraljevo i Zajednice mladih u Kraljevu, na Trgu srpskih ratnika, kroz druženje sa sugrađanima, organizovali promociju rada SOS Dečijeg sela Kraljevo, ali i značaja porodice i porodičnih vrednosti.

Međunarodni dan SOS Dečijih sela u Kraljevu

                                     Međunarodni dan SOS Dečijih sela u Kraljevu

Centar za podršku porodici u Obrenovcu je Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležio organizacijom kreativne tematske radionice za decu koja su uključena u Program jačanja porodica. Ovaj, za nas značajan datum obeležen je i u okviru Programa urgentne pomoći „Solidarnost“. U Prihvatnom centru Preševo organizovana je likovna radionica za decu smeštenu u ovom centru i prezentacija aktuelnih projekata SOS Dečijih sela za predstavnike partnerskoh organizacija.