Obeležavamo Međunarodni dan SOS Dečijih sela

23. jun je Međunarodni dan SOS Dečijih sela.

Prvo SOS Dečije selo osnovano je 1949 u Imstu (Austrija). Danas su SOS Dečija sela međunarodna organizacija, koja u 135 zemalja i teritorija sveta pomaže više od 1.200.000 ljudi.

SOS Dečija sela Srbija obeležiće Međunarodni dan SOS Dečijih sela u svim svojim programima. Tako će u beogradskom parku Tašmajdan, mobilni edukativni tim „Super autobus“, u petak od 17 do 19 časova održati niz kreativnih aktivnosti i radionica za svu decu i odrasle koji u tom periodu prošetaju Tašmajdanom.

DSC00640 (1024x768) (1)

Deca i zaposleni u SOS Dečijem selu Kraljevo pripremili su priredbu za partnere, prijatelje i saradnike u prepodnevnim časovima, dok će u petak posle podne biti organizovane aktivnosti na glavnom gradskom Trgu u Kraljevu.

Program jačanja porodica „Putokaz“, u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom, priprema akciju koja će se održati u parku Čair u Nišu. Nišlije će imati priliku da prisustvuju kreativnoj radionici, učestvuju u pravljenju porodičnog stabla i učestvuju u pravljenju kreativnih čestitki za SOS Dečija sela.

Programi jačanja porodica u Beogradu i Obrenovcu obeležiće ovaj dan kroz radionice i kreativne aktivnosti za decu i porodice kojima pružamo podršku kroz ove programe. Na kreativan način, uz igru i zabavu razgovaraćemo o porodičnim vrednostima i značaju porodice za rast i razvoj deteta.

U okviru Programa “Solidarnost”, Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležićemo kroz kreativne radionice i aktivnosti sa decom i porodicama na svim lokacijama na kojima pružamo podršku izbeglicama.