Novogodišnja tombola za mlade bez roditeljskog staranja

Karijerni centar „Jaki mladi“ organizovao je u četvrtak, 27.12. novogodišnju tombolu za mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja i mlade u riziku koji koriste usluge ovog centra. Mladi koji su izašli iz sistema socijalne zaštite dobili su dodatne pakete sa hranom i kućnom hemijom, a za mlade koji su roditelji obezbeđeni su i novogodišnji paketići za decu.

Novogodišnja tombola održana je uz podršku donatora koji su obezbedili pomoć u hrani, kozmetici, kućnoj hemiji, sredstvima za higijenu, tehnici, priboru i stvarima za decu. Tako su svoj doprinos humanitarnoj tomboli dali Mercator-S d.o.o, Eurobank Srbija, Societe Generale Srbija, Poslovi.infostud, Sinhronia, Panasonic, Robert Bosch, Ardagh Group, Ball Packaging, Merck, kao i Nacionalna alijansa za lokalni i ekonomski razvoj (NALED).


Karijerni centar „Jaki mladi“ otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – Održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima. Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

Korisnici usluga Centra dobijaju edukacije, mogućnosti za pohađanje plaćenih obuka i kurseva, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

Za više od dve godine postojanja, Karijerni centar „Jaki mladi“ je obezbedio podršku za 305 mladih iz svoje ciljne grupe.