Novo sigurno mesto za decu u Adaševcima i pomoć za dve porodilje

Prethodna sedmica na programu „Solidarnost“ bila je i više nego dinamična i ispunjena dirljivim susretima i pričama na koje smo ponosni, jer smo delili radost sa decom, majkama i porodicama i uradili mnogo lepih stvari za one kojima je pomoć najpotrebnija.
Tako smo u Prihvatnom centru Adaševci otvorili još jedno sigurno mesto za decu. Sigurno mesto za decu predstavlja prostor u okviru prihvatnih centara, namenjen deci i majkama sa decom, u kome oni imaju mogućnost da se u sigurnom, toplom i čistom okruženju odmore i opuste. Pored postojećeg, koje u Adaševcima radi od jula ove godine, izbeglicama u ovom privatnom centru je od sada na raspolaganju još jedno Sigurno mesto, u kome će majkama biti omogućena sva potrebna nega i pomoć, dok će deca, uz pomoć naših edukatora, bar na kratko, moći da se vrate trenucima igre i sigurnog detinjstva.

pomoc izbeglicama
Sa željim da izbeglicama koje su smeštene u prihvatnim centrima u Principovcu i Adaševcima olakšamo teške uslove boravka ovde, Komesarijatu za izbeglice smo donirali mašine za pranje i sušenje veša. Osam mašina je donirano Prihvatnom centru Adaševci , dok je 6 mašina uručeno centru Principovac.
Postojeću krizu ulepšala su i dva susreta – sa porodiljama o kojima smo brinuli u prihvatnim centrima u Adaševcima i Principovcu. Za majke i njihove novorođene bebe uručili smo pakete sa toplom odećom i ostalim stvarima koje su neophodne za negu i zdrav razvoj deteta u prvim danima.

komeserijat za izbeglice