Novo porodično gnezdo puno ljubavi

Anela, kao starija sestra, sedi pored Milovana, novog malenog dečaka, i pazi na njega, dok mališan doručkuje. Zatim ustaje, uzima salvetu i nežno mu briše usta.

Nakon što su svi doručkovali, ona ustaje i stavlja suđe u mašinu za pranje sudova. Vlada, njen stariji brat, skuplja mrvice sa stola. Svi znaju svoje poslove i svi ih rade sa osmehom, nekako svečano i pažljivo.

Krajem februara prošle godine, u Anelinu SOS porodicu stigla su dva mala dečaka. Na početku je bila malo zbunjena. Do tada, Gaga je bila samo njihova SOS majka, a onda su, odjednom, morali da je ‘dele’!  Međutim, sve je vrlo brzo došlo na svoje mesto i novi članovi porodice, dva vesela mališana, su sa radošću prihvaćeni.

SOS mama5

Čudo se dogodilo! Petar, Anelin biološki mlađi brat, više nije najmlađi u porodici! On, koji je, kao najmlađe dete, bio mezimac cele porodice, na početku nije znao kako da se nosi sa novonastalom situacijom.

“A gde sam sada ja? Gde je moje mesto,  nisam više najmlađi… ”

Međutim, sve je bilo u redu već posle mesec dana. Petar više ne deli sobu sa Anelom, već sa starijim bratom Vladom. Konačno! Oni imaju svoje muške razgovore, o tabletu, računaru, sportu…

I, mada najviše vremena provodi sa starijim bratom u sobi, Petar je emotivno vrlo blizak sa Gagom, njihovom SOS majkom. On brine o njoj i pokušava da joj pomogne koliko god može. Sada je siguran da ima svoje mesto u njenom srcu i nema problema da “deli” svoju mamu sa novom braćom. Naprotiv, on voli joj pomaže sa njima.

61884

Sve što ga je majka naučila otkad je stigao u porodicu,  Petar sada želi da nauči njih dvojicu. On ispravlja dečake tiho:

“Ne smete da to da dirate, ostavi, to nije igračka, sada idemo ovako … ne mogu to da uradim, to nije lepo …”

Vlada je najstariji brat i on zaista uživa u toj ulozi.

Važno je da su promene prošle bez problema i da sada svi oni uživaju u trenucima srećnog detinjstva u novoj porodici, posebno, Milovan i Nikola, novi dečaci, koji su  pronašli porodicu koja ih voli i u kojoj odrastaju u miru, ljubavi i sigurnosti.