Nov način doniranja u Beogradu, Nišu i Staroj Pazovi – iz vašeg doma podržite najugroženije

Srbija zauzima visoko mesto kada je u pitanju donatorstvo. Mnoge kompanije sve više sredstava ulažu u društveno-odgovorne akcije. Osim kompanija, posebno se ističu građani koji u velikom broju doniraju sredstva, iako po brojnim statistikama u poređenju sa drugim zemljama Evrope, ne zauzimaju visoko mesto po visini prosečne zarade.

Da građani žele da podrže najugroženije godinama svedoči i naša organizacija SOS Dečija sela Srbija koja je živote mnoge dece, mladih i porodica u riziku unapredila upravo zahvaljujući dobroj volji naših sugrađana. U donatorstvu ne postoje veliki i mali izrazi dobre volje – svaki iznos, svaki gest učinjen iz srca se računa i uvećava snagu promena u životima najugroženijih.

Sudeći po volji naših građana, možemo reći da nam volje i želje za donatorstvom ne nedostaje. Ono što nam ponekad nedostaje u užurbanoj svakodnevici jesu prilike da učinimo neko dobro delo. Zbog toga je naša organizacija u ovom mesecu otpočela nov način prikupljanja donacija “od vrata do vrata”. U Beogradu i Nišu.

 

Šta je donatorstvo “Od vrata do vrata”?

Doniranje “Od vrata do vrata” (prevod engleskog izraza “door to door fundraising”) predstavlja model prikupljanja finansijskih sredstava gde predstavnici neke humanitarne organizacije idu od kuće do kuće, informišu sugrađane o radu organizacije i pozivaju one koji žele da se uključe i postanu mesečni donatori.

Ovo je brz i, posebno za građane, jednostavan način na koji se može podržati rad naše humanitarne organizacije.

Naše kolege i koleginice, predstavnici na terenu, upoznaće vas sa našim radom, rezultatima i predstaviti na koje sve načine možete da poboljšate živote ugroženoj deci, mladima i porodicama.

Šta treba da znate?

Naši predstavnici na terenu će vam se predstaviti i pokazati svoju identifikaciju. Obučeni su u uniforme sa jasno istaknutim znakom naše humanitarne organizacije. Važno je i da znate da oni ne prikupljaju novac u gotovini, niti je moguće dati im novac na licu mesta.

Sa našim predstavnicima na terenu, na licu mesta, potpisujete ugovor o mesečnom donatorstvu. Od narednog meseca, sredstva sa vašeg računa će biti prosleđena na račun naše humanitarne organizacije i dalje u razvoj programa koji direktno pomažu ugroženu decu, mlade i porodice. Lokacije na kojima naši predstavnici na terenu obilaze građane možete pogledati na ovoj stranici.

Zašto je prikupljanje sredstava “od vrata do vrata” važno?

Prilika da pomognete deci, mladima i porodicama u riziku je sada bliža nego ikada. Možete da postanete naš mesečni donator potpisivanjem ugovora bez napora, odlaska u banku i administrativnih procedura. Na licu mesta možete da pitate naše predstavnike na terenu sve što vas zanima o našem radu ili rezultatima. U bilo kom trenutku iznos vaše donacije možete da povećate, smanjite ili prekinete doniranje. Dovoljno je samo da pozovete kontakt našeg Kluba “Zlatno srce” 064/8987887, 064/8981838 ili da nam pišete na mejl klubzlatnosrce@sos-decijasela.rs.

Vaša donacija direktno utiče na budućnost dece, mladih i porodica uključenih u naše programe. Verujemo da za sve njih možemo da stvorimo bolje sutra. Prilika vaš čeka već na vašem kućnom pragu!