Nemačka pomaže Kraljevu

nemacka_pomaze_kraljevu

KRALJEVO – Zamenik regionalnog direktora SOS Kinderdorf Internacionala, Damir Ćorić, juče je posetio Kraljevo i u razgovoru sa gradonačelnikom Kraljeva, Ljubišom Simovićom, preneo spremnost Fondacije ,,Herman Gmajner,, iz Minhena, Nemačka, da uputi hitnu humanitarnu pomoć žrtvama zemljotresa u iznosu od 100.000 evra.

Obzirom da su SOS Kindedorf Internacional i Fondacija ,,Herman Gmajner,, humanitarne organizacije koje pomažu  deci bez roditeljskog staranja i ugrožene porodice, pomoć će pre, svega biti upućena najugroženijim siromašnim mnogočlanim porodicama sa decom, koje su pogođene zemljotresom, kako bi se sprečilo odvajanje dece od njihovih roditelja, i najmlađim Kraljevčanima, kroz sanaciju vrtića.

Damir Ćorić, preneo je, u ime SOS Kinderdorf Internacional-a (Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela)  saosećanje i solidarnost sa svim građanima Kraljeva.

Tokom svoje posete Dečijem selu, Damir Ćorić je istakao da su sva deca u SOS porodicama adekvatno zbrinuta, štete već sanirane a da je Dečije selo primilo u svoju hraniteljsku porodicu još petoro braće i sestara, nepunih 12 sati od najjačeg udara zemljotresa.

On je obišao i Centar za socijalni rad Kraljevo i neke od najugroženijih porodica u Dositejevoj i Begradskoj ulici, vrtić ,,Pčelica’’, kao i srušene kuće zaposlenih u Dečijem selu.

SOS Kinderdorf Internacional je međunarodna humanitarna organizacija koja, kroz program SOS Dečijeg sela Kraljevo i donacije Dečijem selu u Sremskoj Kamenici, pomaže brigu o deci bez roditeljskot staranja u Srbiji, duže od 30 godina.

Fond ,,Herman Gmajner“ nosi ime osnivača SOS Kindedorf Internacional-a, najveće humanitarne organizacije koja već 62 godine, kroz različite programe pomaže deci i porodicama, u 132 zemlje  sveta.

Vesna Mraković-Jokanović
Direktor SOS Dečijeg sela

Izvor: Milutin