Naši prijatelji iz ,,Hermann Gmeiner Fond”-a, u poseti SOS Dečijem selu Kraljevo

hgvd_poseta-10

Direktor Herman Gmeiner Fond-a iz Nemačke, gospodin Vyslozil Wilfried i gospodja Ulla Sensburg, član Upravnog odbora, posetili su 19. i 20. juna SOS Dečije selo Kraljevo.

hgvd_poseta2-10

Kroz  druženje sa decom, porodični ručak u jednoj od naših SOS porodica i šetnju gradom sa mališanima i SOS majkom iz druge porodice, gosti su se upoznali sa životom u Selu, Kraljevu i Srbiji. Zavirili su u našu svakodnevicu, radosti i izazove, čuli naše želje, planove i snove…

hgvd_poseta3-10

Hermann Gmeiner Fond, jedan od prvih donatora koji je pritekao u pomoć Kraljevu nakon zemljotresa 2010, donirao je 100.000 evra za sanaciju Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Ribnici, koju pohadjaju i naša deca, i isturenog odeljenja OŠ ,,Dragan Marinković” u Popovićima.
Zajedno sa direktorkom SOS Dečijeg sela Kraljevo, gospodjom Vesnom  Mraković-Jokanović, Dr. Vyslozil Wilfried i gospodja Ulla Sensburg posetili su našu školu sa velikim zadovoljstvom. U ime škole, gostima se, u ime svih đaka, roditelja i profesora, na nesebičnoj podršci još jednom  zahvalio direktor  Rodoljub Zečević.

hgvd_poseta4-10

Gosti su posetili i Zajednicu mladih, naše srednjoškolce i buduće studente. Podržali su njihovu želju da se dalje školuju, podelili nekoliko korisnih saveta i preporuka iz svog iskustva i uverenje da se radom i trudom može savladati svako životno iskušenje i najbolje želje na putu ka samostalnosti.

hgvd_poseta5-10

U znak zahvalnosti za donaciju kojom je kupljeno zemljište za gradnju nove kuće za Zajednicu mladih i finasijsku podršku koju Herman Gmeiner Fond pruža od osnivanja Dečijeg sela, mladi su gostima darivali simboličan poklon, vezeno srce, a gospodja Jokanović je gostima uručila zahvalnicu uz želju da ovo prijateljstvo traje i raste zajedno sa našom decom i mladima.