Naša priča: to nije još jedno obično pismo

Deca, mladi i odrasli kojima pružamo podršku kroz programe koje sprovodimo uvek imaju poseban odnos sa kolegama koje svakodnevno rade i komuniciraju sa njima. Danas sa vama delimo pismo mladića iz Pakistana, koje je nastalo kao znak zahvalnosti za kolege koje rade sa izbeglicama u Prihvatnom centru Preševo. Prevedeno pismo, prenosimo u celosti.

„Moje ime je Fahad i star sam 25 godina. Dolazim iz Pakistana. Ja sam izbeglica u Srbiji. Nako što sam došao u kamp u Preševu bilo bi je jako dosadno, bio sam pod velikim stresom i tenzijom, čak su mi na pamet padale suicidne pomisli. Onda sam, početkom januara sreo dve devojke, Lidiju i Anu, koje su deo organizacije SOS Dečija sela. Moj prvi utisak o ovim dvema damama bio je da su veoma pijateljski nastrojene,ljubazne i brižne. Pružile su mi mnogo pažnje, brige i podrške ovom kratkom periodu. Zaista sam impresioniran radom, trudom i zalaganjem koji pružaju Ana, Lidija i Milica, Dejan, Milan i Thamer i uopšte, celokupnim radom SOS Dečijih sela.

Sećam se da sam posebno srećan bio kada mi je Milica pokazala IT kutak SOS Dečijih sela, gde mi je omogućen pristup Internetu, pa sam mogao da stupim u kontakt sa svojom porodicom. To mi mnogo znači jer dosta brinem za svoju porodicu. Milan i Thamer su mi jako mnogo pomagali u IT kutku.

pismo
Kao izbeglica, počeo sam da zapisujem neke svoje misli, osećanja i sećanja na neke posebne trenutke u Prihvatnom centru i želeo samto da podelim i sa drugima. Dosta tih trenutaka odnosi se na vreme provedeno sa ljudima iz SOS Dečijih sela. Oni pomažu da moji dani budu ispunjeni smehom, nadom i radošću. Vreme provedeno sa ljudima iz ove organizacije podseća me na vreme provedeno sa mojom porodicom. Veoma sam srećan i kada mogu da učestvujem u nekim od brojnih aktivnosti koje SOS Dečija sela priređuju za izbeglice, kao što su joga i časovi engleskog.
Mislim da ovaj period u svom životu nikada neću zaboraviti, kao ni vreme provedeno u Srbiji. Jako sam zahvalan ljudima iz SOS Dečijih sela za svu pažnju, podršku i pomoć i od sveg srca im želim svu sreću ovog sveta.“